Paprikasuppe med ristede kikerter

Tidsbruk 50 minutter
14 ingredienser
23 planlagt
Paprikasuppe med ristede kikerter
Legg oppskrift
i handlelapp
En paprikasuppe varmer og metter godt. Topp med ristede kikerter for litt ekstra crunch.

Velg antall personer

1 voksne
0 barn

Ingredienser

1 pakke
Kikerter
1 stk
Paprika
1 stk
Rødløk
1 fedd
Hvitløksfedd
1 boks
Hakkede tomater
1 terning
Grønnsaksbuljong
1 ss
Olivenolje
1 ts
Chilikrydder
1 klype
Salt
1 klype
Pepper
5 dl
Vann

Topping

1 klype
Fetaost
1 neve
FERDIG PREPPA grønnkål
1 neve
Persille

Slik gjør du

Trinn 1

Start med å lage ristede kikerter: hell av vannet og skyll kikertene under vann til det slutter å boble. Tørk kikertene over et kjøkkenhåndkle, før du blander sammen olivenolje, chilikrydder, salt og pepper i en bolle og legg over på et stekebrett ikledd bakepapir.

Tilsett paprikaen i samme slengen og stek på 210 grader i ca 15 min. Ta ut paprikaen, og stek kikertene videre i 15 min. til.

Trinn 2

Kutt opp hvitløk og rødløk og stek det i litt olje eller smør i ei gryte til løken har blitt blank. Tilsett hakkede tomater, buljong- terninger og vann (gjerne noen spiseskjeer pizzakrydder også om du har).

Når paprikaen er ferdig i ovnen, skjærer du bort kjernen med frøene, kutter opp paprikaen i terninger og tilsetter den også i gryta. Kok opp i minst 15 min. (gjerne lengre).

Trinn 3

Mos suppa med stavmikser. Topp suppa med ristede kikerter, grønnkål, fetaost og litt persille, og kos deg.

TIPS

Spar 1 porsjon av suppa og halvparten av de ristede kikertene til andre middager.