Paprikasuppe med ristede kikerter | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Grønnsaker Paprikasuppe med ristede kikerter

Paprikasuppe med ristede kikerter

3.5 i snitt
Tidsbruk 50 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
14 ingredienser
523 planlagt
Paprikasuppe med ristede kikerter
En paprikasuppe varmer og metter godt. Topp med ristede kikerter for litt ekstra crunch.

Velg antall personer

Voksne
1
Barn
0

Ingredienser

1 pk
Kikerter
1 stk
Paprika
1 stk
Rødløk
1 fedd
Hvitløksfedd
1 boks
Hakkede tomater
1 terning
Grønnsaksbuljong
1 ss
Olivenolje
1 ts
Chilikrydder
1 klype
Salt
1 klype
Pepper
5 dl
Vann

Topping

1 klype
Fetaost
1 neve
FERDIG PREPPA grønnkål
1 neve
Persille

Slik gjør du

Trinn 1

Start med å lage ristede kikerter: hell av vannet og skyll kikertene under vann til det slutter å boble. Tørk kikertene over et kjøkkenhåndkle, før du blander sammen olivenolje, chilikrydder, salt og pepper i en bolle og legg over på et stekebrett ikledd bakepapir.

Tilsett paprikaen i samme slengen og stek på 210 grader i ca 15 min. Ta ut paprikaen, og stek kikertene videre i 15 min. til.

Trinn 2

Kutt opp hvitløk og rødløk og stek det i litt olje eller smør i ei gryte til løken har blitt blank. Tilsett hakkede tomater, buljong- terninger og vann (gjerne noen spiseskjeer pizzakrydder også om du har).

Når paprikaen er ferdig i ovnen, skjærer du bort kjernen med frøene, kutter opp paprikaen i terninger og tilsetter den også i gryta. Kok opp i minst 15 min. (gjerne lengre).

Trinn 3

Mos suppa med stavmikser. Topp suppa med ristede kikerter, grønnkål, fetaost og litt persille, og kos deg.

TIPS

Spar 1 porsjon av suppa og halvparten av de ristede kikertene til andre middager.

Karen Elene (tidl. Fattig Student)

Karen Elene har i flere år inspirert sine følgere på Instagramkontoen @fattig.student til å leve sunnere og spise billigere. Hun har gitt ut bøker, lansert en ukemeny-app og vært å se på blant annet God Morgen Norge.