Paprikasuppe med ristede kikerter | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Grønnsaker Paprikasuppe med ristede kikerter

Paprikasuppe med ristede kikerter

3.5 i snitt
Paprikasuppe med ristede kikerter
En paprikasuppe varmer og metter godt. Topp med ristede kikerter for litt ekstra crunch.

Velg antall personer

Voksne
1
Barn
0

Ingredienser

1 pk
Kikerter
1 stk
Paprika
1 stk
Rødløk
1 fedd
Hvitløksfedd
1 boks
Hakkede tomater
1 terning
Grønnsaksbuljong
1 ss
Olivenolje
1 ts
Chilikrydder
1 klype
Salt
1 klype
Pepper
5 dl
Vann

Topping

1 klype
Fetaost
1 neve
FERDIG PREPPA grønnkål
1 neve
Persille

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Start med å lage ristede kikerter: hell av vannet og skyll kikertene under vann til det slutter å boble. Tørk kikertene over et kjøkkenhåndkle, før du blander sammen olivenolje, chilikrydder, salt og pepper i en bolle og legg over på et stekebrett ikledd bakepapir.

    Tilsett paprikaen i samme slengen og stek på 210 grader i ca 15 min. Ta ut paprikaen, og stek kikertene videre i 15 min. til.

  2. Trinn 2

    Kutt opp hvitløk og rødløk og stek det i litt olje eller smør i ei gryte til løken har blitt blank. Tilsett hakkede tomater, buljong- terninger og vann (gjerne noen spiseskjeer pizzakrydder også om du har).

    Når paprikaen er ferdig i ovnen, skjærer du bort kjernen med frøene, kutter opp paprikaen i terninger og tilsetter den også i gryta. Kok opp i minst 15 min. (gjerne lengre).

  3. Trinn 3

    Mos suppa med stavmikser. Topp suppa med ristede kikerter, grønnkål, fetaost og litt persille, og kos deg.

TIPS

Spar 1 porsjon av suppa og halvparten av de ristede kikertene til andre middager.

Karen Elene (tidl. Fattig Student)

Karen Elene har i flere år inspirert sine følgere på Instagramkontoen @fattig.student til å leve sunnere og spise billigere. Hun har gitt ut bøker, lansert en ukemeny-app og vært å se på blant annet God Morgen Norge.