Paprikasuppe med ristede kikerter
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Start med å lage ristede kikerter: hell av vannet og skyll kikertene under vann til det slutter å boble. Tørk kikertene over et kjøkkenhåndkle, før du blander sammen olivenolje, chilikrydder, salt og pepper i en bolle og legg over på et stekebrett ikledd bakepapir.
Tilsett paprikaen i samme slengen og stek på 210 grader i ca 15 min. Ta ut paprikaen, og stek kikertene videre i 15 min. til.
-
Trinn 2
Kutt opp hvitløk og rødløk og stek det i litt olje eller smør i ei gryte til løken har blitt blank. Tilsett hakkede tomater, buljong- terninger og vann (gjerne noen spiseskjeer pizzakrydder også om du har).
Når paprikaen er ferdig i ovnen, skjærer du bort kjernen med frøene, kutter opp paprikaen i terninger og tilsetter den også i gryta. Kok opp i minst 15 min. (gjerne lengre).
-
Trinn 3
Mos suppa med stavmikser. Topp suppa med ristede kikerter, grønnkål, fetaost og litt persille, og kos deg.
TIPS
Spar 1 porsjon av suppa og halvparten av de ristede kikertene til andre middager.