Chilaquiles – meksikansk lasagne
Mexicos svar på lasagne! Denne retten har tradisjonelt blitt laget av tortilla- og grønnsaksrester, men blir minst like god på denne måten.
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Forvarm ovnen på 200 grader. Hakk løken og stek i olje i en stekepanne på middels varme til den er myk og blank. Tilsett finhakket hvitløk og stek videre i ca. ett minutt. Skru opp varmen, ha i kjøttdeigen, knus den og stek i et par minutter før du tilsetter det tørre krydderet. Smak til med salt og stek videre til kjøttdeigen er gjennomstekt.
-
Trinn 2
Ha i hermetiske tomater, kok opp og reduser varmen. La småkoke til mesteparten av væsken har fordampet. Sjekk om den evt. trenger mer salt.
-
Trinn 3
Smør en ildfastform med matolje. Legg en 1/3-del av kjøttblandingen i bunnen av formen. Dekk med 1/3-del av rømmen og så et tynt lag revet ost. Legg på et lag med maistortillas. Gjenta prosessen to ganger til. Avslutt med et godt lag med revet ost.
-
Trinn 4
Bak formen i ovnen til osten er smeltet og begynner å boble (ca. 20 minutter). Kok ris etter anvisning på pakken.
-
Trinn 5
Ta formen ut av ovnen og la den hvile i ca. 10 minutter før den skjæres opp. Server med ris og grønn salat.