Chilaquiles – meksikansk lasagne | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Kjøttdeig Chilaquiles – meksikansk lasagne

Chilaquiles – meksikansk lasagne

3.7 i snitt
Chilaquiles – meksikansk lasagne

Mexicos svar på lasagne! Denne retten har tradisjonelt blitt laget av tortilla- og grønnsaksrester, men blir minst like god på denne måten.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

Chilaquiles

1 stk
Liten løk
2 fedd
Hvitløk
2 ts
Chilipulver
400 gr
Kjøttdeig
1 ts
Spisskummen
1 ts
Malt paprika
2 boks
Hakkede tomater
1 pose
Revet cheddar
1 boks
Rømme
1 pk
Mais Tortillas
2 ss
Olje
0.5 ts
Nykvernet pepper
1 klype
Salt

Tilbehør

3 dl
Middagsris
1 pk
Hjertesalat

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Forvarm ovnen på 200 grader. Hakk løken og stek i olje i en stekepanne på middels varme til den er myk og blank. Tilsett finhakket hvitløk og stek videre i ca. ett minutt. Skru opp varmen, ha i kjøttdeigen, knus den og stek i et par minutter før du tilsetter det tørre krydderet. Smak til med salt og stek videre til kjøttdeigen er gjennomstekt.

  2. Trinn 2

    Ha i hermetiske tomater, kok opp og reduser varmen. La småkoke til mesteparten av væsken har fordampet. Sjekk om den evt. trenger mer salt.

  3. Trinn 3

    Smør en ildfastform med matolje. Legg en 1/3-del av kjøttblandingen i bunnen av formen. Dekk med 1/3-del av rømmen og så et tynt lag revet ost. Legg på et lag med maistortillas. Gjenta prosessen to ganger til. Avslutt med et godt lag med revet ost.

  4. Trinn 4

    Bak formen i ovnen til osten er smeltet og begynner å boble (ca. 20 minutter). Kok ris etter anvisning på pakken.

  5. Trinn 5

    Ta formen ut av ovnen og la den hvile i ca. 10 minutter før den skjæres opp. Server med ris og grønn salat.