Larb med kyllingkjøttdeig | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold

Larb med kyllingkjøttdeig

3.3 i snitt
Larb med kyllingkjøttdeig
Larb eller “laab” som det også kalles er en syrlig, frisk, spicy, grønn og utrolig smakfull kjøttrett som føles ut som et fyrverkeri av smaker!

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

1 ss
Jasminris, ukokt
400 gr
Kyllingkjøttdeig
1 ss
Fiskesaus
1 ts
Brunt sukker
0.5 ts
Salt
1 stk
Lime (saften)
1 stk
Rød chili
1 stk
Sjalottløk
2 stk
Vårløk
1 neve
Mynte, frisk
1 neve
Koriander, frisk
1 neve
Basilikum, frisk
1 stk
Hjertesalat
1 neve
Sesamfrø

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Stek risen i en tørr panne på middels varme til den er gyllen. Avkjøl, og knus risen i en morter.

  2. Trinn 2

    Stek kjøttdeigen til væsken har fordampet, men ta kjøttet av varmen før det brunes.

  3. Trinn 3

    Bland sammen fiskesaus, brunt sukker, salt, saften av en lime og finhakket rød chili. Bland det inn med kjøttet.

  4. Trinn 4

    Finhakk sjalottløk, vårløk, mynte, koriander og basilikum og bland også dette inn i kjøttet.

  5. Trinn 5

    Riv av hjertesalatblader og fyll dem opp med kjøttdeigblandingen. Topp med friske urter og vårløk.

Tips

For noen er fiskesausen litt mye, så prøv først med en teskje.