Hvordan steke kjøttdeig? | Dette er triksene alle bør kunne | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Lær mer Hvordan steke kjøttdeig? Lær deg triksene alle bør kunne

Hvordan steke kjøttdeig? Lær deg triksene alle bør kunne

Kjøttdeig tar kort tid å steke, men kan ende opp både seig, grå og dvask dersom du ikke gjør det riktig. I denne artikkelen lærer du hvordan steke kjøttdeig med perfekt resultat.

Kjøttdeig tar relativt kort tid å tilberede og egner seg derfor godt som hovedingrediens i en rekke middager. Retter som pasta bolognese, taco, chili con carne, hjemmelagde kjøttboller og pizza er ofte å se med kjøttdeig i ingredienslista.

Visste du for eksempel at vi nordmenn i gjennomsnitt spiser ca. syv kilo kjøttdeig hvert år? Med så mye kvernet deig på kjøkkenet bør alle lære å tilberede den skikkelig! Med disse enkle triksene får du perfekt stekt kjøttdeig hver gang.

Se alle våre tacooppskrifter her.

Hvordan steke kjøttdeig

En feil mange ofte gjør er å steke for mye deig i liten panne. Da koker du kjøttet fremfor å steke det og mister mye smak.

Slik gjør du – steg for steg:

  • Del kjøttdeig i mindre porsjoner og stek litt og litt av gangen
  • Aldri legg kjøttdeigen i kald panne. Forvarm den til middels varme med litt olje før du legger kjøttet i.
  • Tilsett ønsket krydder, for eksempel salt og pepper, og spre kjøttet i panna.
  • La kjøttet brunes i fred, slik at «Maillard-reaksjonen» settes i gang (les mer om det lenger ned). Dette tar 1-2 minutter.
  • Bruk en stekespade til å snu kjøttet og la stå.
  • Når kjøttet er brunet på begge sider kan du starte å brekke opp deigen i mindre biter
  • Stek til alt kjøttet er gjennomstekt. Dette tar 2-3 minutter.

Et godt tips er å ta kjøttdeigen ut av kjøleskapet og la den bli romtemperert før steking. Da synker ikke varmen i stekepanna like mye som når du legger den i kald.

Dersom du skal ha i tacokrydder steker du som anvist over og heller i krydderet som siste steg. Bland inn tacokrydder sammen med 1 dl vann til 400 g kjøttdeig. Reduser varmen og la kjøttet småkoke til væsken er redusert med 50 prosent.

Les også: Dette kan du lage med tacorestene

Kjøttdeig eller karbonadedeig?

Kjøttdeig er den varianten som er mest brukt i Norge, gjerne fordi det er billigere. Den inneholder også mest fett og kan by på mer smak. Kjøttdeig kan inneholde opptil 14 prosent fett.

Karbonadedeig er magrere, som ofte velges når man vil ha mindre fett i middagen. Karbonadedeig inneholder maks seks prosent fett, og blir derfor mindre saftig og smaksrik som sin bror.

Kjøttdeig er gjerne det beste valget dersom du skal lage kjøttkaker, hamburger, taco og pastaretter. Karbonadedeig er et godt valg til karbonader eller magrere varianter av klassikerne taco, pastaretter og gryter.

Les også: Avokadoguiden – alt du trenger å vite

Kvernet deig får du både med storfe, svin og kylling, samt en rekke vegetaralternativer hos REMA 1000.

Dette skjer når du steker kjøttet

Maillard-reaksjonen er en kjemisk prosess der det naturlige sukkeret i kjøttet blir «karamellisert». Når fuktigheten på overflaten av kjøttet utsettes for høy varme, kombineres fuktigheten med krydderet. Det er dette som gir stekt kjøttdeig den gode smaken.