Dette kan du lage med tacorester | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Lær mer Dette kan du lage med tacorester

Dette kan du lage med tacorester

Har du tacorester til overs etter fredagen? Ikke kast dem! De kan bli til mange nye middager og retter. Slik spiser du opp tacoen.

De aller fleste har et forhold til fredagstaco på et eller annet vis. Ofte sitter man igjen med for mye kjøttdeig, salat eller wraps, eller kanskje litt av alt. Man kan gjerne nyte taco to dager på rad, men visste du at taco gjør seg utmerket som ingrediens i nye retter?

Hva med å prøve tacopizza, tacosalat eller matpakkewraps? Etter å ha lest denne artikkelen kaster du aldri tacorestene igjen!

Sulten? Se alle våre taco- og texmex-oppskrifter her.

Tacosalat

Alt kan bli en god salat, også tacorestene. Hell både kjøttdeig og salatrester i en bolle, og fyll på med det du ellers har til overs i grønnsaksskuffen. Topp med litt rømme eller dressing. Perfekt som lunsj eller i matpakka!

Tacopizza

Det beste fra begge verdener – hvorfor ikke bare bruke tacorestene til å lage en digg pizza? Bruk tacosausen i bunn og topp med tacokjøttdeig, mais, paprika, rødløk og ost. Lag en hjemmelaget pizzabunn eller bruk opp tortillalefsene som bunn. Stekes til osten er smeltet og bunnen er gylden.

Lag nye meksikanske middager

Tacorestene kan du bruke til å lage flere favoritter fra det meksikanske kjøkkenet, som nachos, burritos og quesadillas. Ved å bruke opp rester av tacokjøttdeig og ost til å lage ny middag, sparer du både penger og unødig matsvinn.

Matpakkewraps

Det som er digg med middagsrester er at de smaker ekstra godt i matpakka. Bytt ut tørt brød og slitne osteskiver med tortillalefser med tacokjøttdeig, eggerøre og salatrester. En sikker vinner for store og små!

Les også: Slik steker du perfekt kjøttdeig

Søtpotet med tacofyll

Bakt søtpotet toppet med tacofyll er en verdig utfordrer til fredagstacoen. Bak søtpotetene møre før du topper med det du har liggende av kjøttdeig, grønnsaker og rømme eller saus. Denne retten er litt sunnere og er perfekt som hverdagsmiddag.

Grateng med tacorester

En god grateng er en miks av alt du finner til overs i kjøleskapet. Da blir du nemlig overrasket over middagen gang på gang! Tacograteng smaker like godt som det høres ut.

Fyll en ildfast form med alle rester fra tacofredagen, som kjøttdeig, mais, tacosaus, paprika, tomat og tortillalefser og topp med ost. Gratiner i ovnen på 200 grader i ca. 20 minutter, så har du en smakfull middag klar.

Les også: Avokadoguiden – alt du trenger å vite

Gratinert paprika med tacofyll

En sunnere vri på middagen er å bytte ut tortillalefsene med grønnsaker. Kutt en paprika i to, ta ut innmaten og fyll med rester fra tacoen, som kjøttdeig, mais og ost. Gratiner i ovnen og topp med rømme og sausrester fra kjøleskapet. Nyt!

Ostesmørbrød

Hvem liker ikke ostesmørbrød? Bytt ut skinka med tacokjøttdeig, så har du en herlig vri på den klassiske retten. Benytt gjerne muligheten til å bli kvitt rester av mais, avokado og jalapeños i samme slengen.