Rema.no » Fra klassisk taco – til spennende tex-mex

Fra klassisk taco – til spennende tex-mex

Er du ute etter en klassisk fredagstaco eller teste noe nytt og spennende fra tex-mex-kjøkkenet? Her finner du våre beste oppskrifter til alt fra taco, nachos, guacamole og quesadillas.

Her finner du oppskrifter til klassisk, norsk fredagstaco
og spennende tex-mex-oppskrifter.

Klassisk norsk fredagstaco

Norsk taco består gjerne av ingredienser som kjøttdeig, mais, rømme, salat og agurk, kombinert i en deilig hvetetortilla. Den klassiske fredagstacoen er enkel å lage og er kanskje derfor den har blitt så populær.

Tilbehør til klassisk taco
Taco handler mye om tilbehøret. Hjemmelaget guacamole, syltet rødløk og mangosalsa gir tacoen masse spennende smak av søtt, salt og syrlig.

Slik steker du kjøttdeig

Steke kjøttdeig er egentlig en smal sak. Men hvis du vil unngå at kjøttdeigen blir grå og dvask, har vi laget en enkel guide til hvordan du steker kjøttdeig helt perfekt.

Lær mer
Taco-oppskrifter du ikke vil gå glipp av
Her har vi samlet noen fullverdige taco-oppskrifter laget av våre flinke kokker. Disse oppskriftene byr på nye, gode smaker og vil garantert bli en suksess til gullrekka.

REMA 1000 fullkornslefse: Lav pris og best i test

Ta turen innom REMA 1000 for fredagshandelen for gode produkter til en lav pris. Visste du at alle tacoproduktene våre er uten palmeolje og at vi har kuttet 30 prosent salt i ingredienslista?

Flere av våre produkter har blitt kåret til best i test, blant annet REMA 1000 fullkornstortilla.

Les mer om REMA 1000 sine produkter

Avokadoguiden – 4 gode tips

Avokado er fantastisk godt, inneholder viktige næringsstoffer og passer perfekt til taco og guacamole. Men hvordan finner man den perfekte avokadoen? Og hvordan unngår du at den blir brun? Finn svarene i vår avokado-guide.

Les avokadoguiden

Prøv en vegetar-variant: Søtpotet-taco

Er det et verdenskjøkken man kan erstatte kjøtt med vegetarprodukter, så er det det meksikanske. Bønner, ris, søtpotet og vegetariske alternativer til kjøtt smaker like godt i disse rettene. Prøv søtpotet-taco neste gang du lager taco!

Se oppskrifter her Se alle vegetarretter

Klar for en meksikansk fiesta?

Nå har du kommet til den spennende delen av taco-siden. Prøv kjente, meksikanske retter som burrito, chili con carne, nachos og enchiladas. Disse oppskriftene byr opp til en real smaksfest!

Burrito - saftig og mettende

Burrito er en stor hvetetortilla med masse deilig fyll, gjerne litt spicy. Fyll tortillaen med kjøtt eller bønner, salat, ost, salsa og ris.

 

Quesadilla - for deg som elsker smeltet ost

Kort fortalt er quesadilla en ostefylt tortilla som er stekt eller grillet til osten smelter. Quesadilla smaker også godt med grønnsaker, kjøtt eller sjømat.

Enchiladas - smakfull og populær

Enchiladas er fylte, sammenrullede maistortillas gratinert i ovnen med saus og ost. Det finnes mange lokale varianter av enchiladas, men kjøtt eller kylling, ost, bønner og grønnsaker er vanlig fyll. Dette er en av de absolutt mest populære meksikanske rettene.

Nachos - ekte kosemat

Nachos kommer opprinnelig fra Coahuila i Mexico, men er i dag en av de mest populære amerikanske smårettene. Den klassiske versjonen av nachos består av totopos (maistortilla-chips), smeltet ost og jalapeño-chili i små ringer. Denne smakstrioen er fortsatt en utmerket base til mange gode nachos-opplevelser.

Fajitas - perfekt å dele

Fajitas har sitt opphav fra Texas og er derfor en original tex-mex-rett. Navnet betyr «små belter» som er en god beskrivelse av hvordan kjøtt skåret i tynne strimler ser ut etter steking eller grilling. Fajitas serveres med små tortillas, kjøtt og tilbehør som salsa og guacamole. Ingrediensene serveres hver for seg slik at alle kan komponere sin egen fajitas – en perfekt delerett!

Chili con carne - smaksrik gryterett

En ektefødt amerikansk favoritt med kulinariske røtter i Mexico. Chili con carne er nydelig i seg selv, men kan også brukes i quesadillas, burritos og andre tex-mex-retter. Ønsker du en vegetarvariant kan du bruke bønner istedenfor kjøtt. Da heter retten chili sin carne.

Lyst på mer inspirasjon?

Italiensk mat

Lag Italiensk pizza som en proff