Italiensk mat: Så enkelt lager du mat som en ekte italiener | Tips og råd | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Lær mer Italiensk mat: Så enkelt lager du mat som en ekte italiener

Italiensk mat: Så enkelt lager du mat som en ekte italiener

Italia er verdenskjent for sine fantastiske smaker – og mye er forbausende enkelt å lage selv. Her får du noen enkle og gode tips for å lykkes med italiensk mat.

Det italienske kjøkkenet står høyt i kurs hos svært mange – med god grunn. Med retter som pizza, pasta og risotto på repertoaret, er det vanskelig å stå imot når italienerne disker opp.

Gode råvarer er nøkkelen til suksess

I Italia betraktes maten og råvarene som hellige, og de behandles med respekt og lidenskap. Å lage og sette maten på bordet regnes rett og slett som en kjærlighetshandling. Det smakes på resultatet.

Heldigvis er det både enkelt og gøy å lage god italiensk mat – så lenge råvarene har høy kvalitet. Gode råvarer er nemlig selve nøkkelen til suksess.

Hos REMA 1000 finner du gode råvarer som trengs for å lykkes. For deg som trenger å ta noen snarveier, har vi også en rekke førsteklasses ferdigvarianter. Vi har samlet noen gode tips som gjør deg klar for å tilberede italiensk magi. Buon appetito!

Slik lykkes du med pasta

Pasta er en gjenganger på norske middagsbord, og matcher det meste. Med sin milde smak er den populær hos både barn og voksne, i tillegg til at den er rask og enkel å lage.

Det finnes et hav av ulike pastatyper, hver med sin spennende form – som spagetti, fusilli, tortellini og makaroni. Ofte er det sausen som avgjør hvilken pastatype du bør velge. En enkel huskeregel er at desto bredere pasta, desto tykkere saus. Tenk også på størrelsen på de andre ingrediensene når du lager pasta: Makaroni kan fort drukne i en saus med store grønnsaksbiter, og rigatoni kan bli overveldende i en enkel tomatsaus.

De ulike pastatypene har også ulik koketid. Med disse tipsene får du perfekt kokt pasta hver eneste gang.

Vil du gjøre det enda enklere, har REMA 1000 et unikt utvalg av ferske pastaprodukter laget av italiensk durumhvete. De krever kun et kort oppkok og er helt uten tilsetningsstoffer. REMA 1000s ferske tagliatelle stakk av som testens vinner da TV2 Matkontrollen så nærmere på fersk pasta. Produktet er i tillegg testens billigste.

Tørket eller fersk pasta?

Tørket pasta er holdbar og praktisk å ha stående i skapet. Men ikke glem å gi plass til den ferske varianten også! Hjemmelaget, fersk pasta er enklere å lage enn du tror – du trenger faktisk bare egg og mel. Her kan du lære hvordan du lager spagetti, tagliatelle og pastaplater fra bunn.

Dersom du ikke har like god tid på kjøkkenet, finner du flere varianter av ferdig, fersk pasta hos REMA 1000. Velg mellom fersk spagetti, fersk tagliatelle eller hvorfor ikke prøve en fylt variant med deilige pastaputer?

Se alle våre beste tips og oppskrifter for pasta her.

Slik lager du italiensk pizza

Den italienske pizzaen er kjent for sin tynne, sprøe bunn. I kombinasjon med et tynt lag tomatsaus, et dryss smaksrik ost og en deilig topping, er det lite som slår denne retten.

Se alle våre pizzaoppskrifter her.

Gode råvarer og tid gir ekstra god pizza. For å få den perfekte bunnen bør du bruke pizzamel – det som kalles Tipo 0 eller Tipo 00. Men visste du at den italienske pizzabunnen er ulik i forskjellige deler av Italia? De to mest kjente er den napolitanske og den sicilianske. Her kan du lære om hvordan du lager dem, og få tips til den perfekte italienske pizzaen.

By på lekre småretter

Hvorfor ikke by på italienske smaker neste gang du skal servere forrett eller tapas? Antipasti er det italienske ordet for forrett, og serveres før hovedretten. Men det er ingenting i veien for å la de lekre smårettene spille hovedrollen i måltidet – og servere en italiensk tapas! En ekte antipasti bør bestå av en kombinasjon av ost, spekeskinke, oliven, grønnsaker og focaccia eller brød. Her finner du oppskrifter på enkel og fristende antipasti.

Den viktige tomaten

Tomaten er en av de viktigste ingrediensene i det italienske kjøkken. Les mer om hva de ulike tomattypene passer til. Men visste du at tomatene ikke skal oppbevares i kjøleskapet? Det gjør nemlig at de mister smak og kan utvikle en melen konsistens. Legg dem heller på kjøkkenbenken, så holder de på den gode smaken sin.

Italienerene elsker tomatene sine både kalde og varme. Tomatsaus er trolig den mest anvendelige og slitesterke av alle sauser, og perfekt for både pasta, pizza, fisk og kjøtt. Den er også veldig enkel å lage selv – prøv for eksempel denne deilige varianten fra mesterkokk Bent Stiansen.

Vil du gjøre det enda enklere, får du et godt utvalg av ferdige tomatsauser hos REMA 1000. Som Kolonihagens kvalitetsprodukter, laget på ekte italienske oppskrifter med råvarer fra moderlandet – produsert på en ansvarlig måte.

Alle våre fristende, italienske oppskrifter finner du her.