
Hvordan koke egg?
Egg er ofte helten i helgefrokosten og på dager med bedre tid. Noe mange lurer på er likevel hvordan man skal koke egg perfekt.
Kok opp rikelig med vann i en kjele.
Legg kjøleskapskalde egg forsiktig i det kokende vannet med en skje.
Bløtkokt
Småkok eggene i 5,5 minutter for bløtkokte frokostegg. Avkjøl dem i kaldt vann i 10 sekunder for å stoppe kokingen og server.
Smilende egg
Småkok eggene i 7 minutter for smilende egg til salater og tomatsuppe. Avkjøl i kaldt vann i 5 minutter, skrell og del dem i 2 – og server.
Hardkokte egg
Småkok eggene i 10 minutter for hardkokte egg til å skive.
Avkjøl i kaldt vann i 5 minutter.
Visste du?
- Bruker du romtempererte egg kan kokingen reduseres med ½ minutt på hver av eggtypene.
- Hardkokte og smilende egg har blitt varmebehandlet lenger enn bløtkokt egg og trenger derfor mer avkjøling for å stoppe prosessen.
Lær mer