9 salater du må teste i sommer | Tips og råd | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Lær mer 9 salater du må teste i sommer

9 salater du må teste i sommer

Friskt, fargerikt, sunt og godt. Salat er ypperlig sommermat, og kan varieres i det uendelige. Her er ni digge sommersalater du bør teste.

Vi spiser gjerne litt med øynene – derfor er salat en utmerket måte å komponere et sunt og velsmakende måltid på. Gå for friske fargekombinasjoner og spennende former på grønnsakene, slik at du kan invitere til en fristende fargefest av et måltid.

Lune vegetarsalater

En digg salat trenger ikke inneholde kjøtt for å være mettende. Bruk grønnsaker med høyt næringsinnhold, som for eksempel avokado. Eller tilsett ingredienser som couscous, halloumi-ost eller feta. På den måten blir salaten et fullverdig måltid og en velsmakende hovedrett. Topper du det hele med grillet frukt eller friske bær, og en søt dressing av honning, tryller du frem en mettende vegetarsalat. Og en herlig smak av sommer.

Les også: Slik griller du grønnsaker

1. Salat med halloumi og grillet nektarin

Nektariner fra grillen setter et sommerlig preg på denne deilige salaten.

2. Gresk salat med grillet aubergine

Disk opp en klassiker fra Middelhavet. Solmodne tomater, rødløk, oliven og fetaost sammen med grillet lun aubergine, er smaken av sommer!

3. Lun chevresalat med jordbær

Smeltet chevre, friske jordbær og dampet asparges. Dette er en skikkelig luksussalat, proppfull av gode sommersmaker.

Friske kyllingsalater

Kyllingsalat er en klassiker, og aller best kjent er nok Cæsar-salaten – der dressingen har mye av æren for den deilige smaken. En kyllingsalat kan imidlertid komponeres på uendelig mange måter. Hva med en variant med grillet mais og kikerter? Eller en frisk Middelhavssalat med urtepanert kylling og vannmelon? Kun fantasien setter grenser.

4. Grillet kyllingsalat

Enten du har rester etter gårdagens grillmåltid eller nygrillet kylling, er denne sommerlige salaten en deilig og mettende middagsrett.

5. Salat med urtepanert kylling og vannmelon

Cherrytomater, agurk, vannmelon og fetaost. Og saftig urtepanert kylling. Denne Middelshavssalaten roper sommer, og smaker nydelig.

6. Kremet pastasalat med kylling og bacon

Kylling og pasta er en velkjent og populær kombo. En deilig og kremet pastasalat med kylling og bacon er en sikker vinner til lunsj eller middag!

7. Salat med reker

Enkel oppskrift på en frisk og lett sommersalat med ferske reker, koriander og ingefær.

Salat som siderett

Lag sidesalat med en vri! Hva med klassikeren caprese i ny drakt – med vannmelon og mozzarella? Eller grillet hjertesalat med crispy bacon?

Noen salattips før du starter:

  • Harde grønnsaker som blomkål og brokkoli bør forkoke litt i lettsaltet vann, før du tilsetter dem i salaten. Avkjøl i kaldt vann for å beholde krønsjen.
  • Velg ingredienser som er i sesong. Da er de på sitt aller beste.
  • Det er ikke bare ingrediensene i salaten som kan varieres, prøv også ulike sauser og dressinger for smaksvariasjon. En god dressing kan ta salaten til nye høyder!
  • Ha dressing på salaten rett før servering, ellers faller gjerne salaten sammen fort. Vinaigrette og rømmedressing bør du servere i en skål ved siden av.