Rema.no Lær mer 3 friske og enkle sommersalater

3 friske og enkle sommersalater

Friskt, fargerikt og godt. En god salat er perfekt å servere som sommermat.

Husk å alltid vaske salat og grønnsaker godt før bruk, og riste av overflødig vann. Vi spiser gjerne litt med øynene også, så tenk fargekombinasjoner og lag gjerne ulike former av grønnsakene, så ser salaten ekstra fristende ut ved servering.

Har du en grønnsaksskreller kan du for eksempel lage både terninger, staver eller remser av de ulike ingrediensene.

Noen salattips før du starter:

  • Harde grønnsaker som blomkål og brokkoli bør forkoke litt i lettsaltet vann. Avkjøl i kaldt vann for å beholde krønsjen.
  • Velg ingredienser som er i sesong. Da er de på sitt aller beste.
  • Bruk masse urter! Koriander passer til asiatiske og indiske retter. Bladpersille og basilikum passer til middelhavsmat og dill passer til nordiske retter.
  • Ha dressing på salaten rett før servering ellers faller gjerne salaten sammen fort. Vinaigrette og rømmedressing bør serveres i en skål ved siden av.

1.  Salat med bringebær, fetaost og grillet nektarin

Oppskriften holder til 4 personer.

Dette trenger du:

  • 1 pose Baby Leaf-salat
  • 1 kurv bringebær
  • 1 pakke fetaost
  • 4 nektariner
  • salt, pepper
  • 4 ss extra virgin olivenolje
  • 1 ss flytende honning
  • 2 ss limesaft

Slik gjør du:

Del noen bringebær i to på langs.

Del nektarinene i to og legg snittflaten på grillristen. Grill i ca fem minutter til du har fine grillstriper.

Bland honning og limesaft. Spe med olivenoljen.

Legg Baby Leaf-salat i bunnen på et fat. Legg så bringebær på. Legg på de lekre nektariene og smuldre over fetaost.

Rett før servering heller du dressingen over salaten.

2.  Grønn salat med bulgur

Oppskriften holder til 4 personer.

Dette trenger du:

  • 2 dl bulgur
  • 1 pose Baby Leaf-salat
  • 1/2 dl gresskarkjerner
  • 1 agurk
  • 1 pakke bladpersille
  • 1 avokado
  • 6 ss extra virgin olivenolje
  • 1 fedd hvitløk
  • 2 ss sitronsaft
  • Salt og pepper

Slik gjør du:

Tilbered bulgur som anvist på pakken. Kjøl ned på benken mens du tilbereder de andre ingrediensene.

Vask og tørk agurken. Med en grønnsaksskreller skjærer du strimler av agurken. Legg i iskaldt vann, da blir agurken sprø

Plukk bladene av bladpersillen. Ha dem over i en beholder sammen med olivenolje, hvitløk og sitronsaft. Kjør dem med en mikser til dressing, smak til med salt og pepper.

Bland dressingen med bulguren og Baby Leaf-salatbladene.

Ta ut agurkstrimlene av vannet og tørk godt. Krøll dem sammen og legg dem på salaten.

Del avokadoen i to og skjær skiver. Legg dem på salaten og strø gresskarkjerner over.

3.  Salat med paprika, mais og kikerter

Oppskriften holder til 4 personer.

Dette trenger du:

  • 1 pose Baby Leaf-salat
  • 1 boks kikerter
  • 1 ts paprikapulver
  • Salt og pepper
  • 1 rød smakspaprika (de lange)
  • 1 2-pakke vakuumpakket mais
  • Frisk bladpersille
  • 2 ss extra virgin olivenolje

Slik gjør du:

Åpne boksen med kikerter og skyll dem godt.

Legg maiskolben på grillen og la den få fine grillstriper. Skjær kjernene av maiskolben.

Bland Baby Leaf-salat og maiskjerner. Skjær paprikaen i skiver og legg i salaten.

Stek kikertene i olje og krydre med salt, pepper og paprikapulver. La kikertene steke på medium varme i ca 10 minutter mens du rister på pannen i blant.

Ha kikertene i salaten og bland forsiktig. Dryss masse grovhakket bladpersille over retten og hell litt olivenolje over.

Flere salattips:

  • Spekeskinke, pølsebiter, stekt chorizo, kyllingkjøtt eller baconbiter passer i en nydelig salat.
  • Erter, mynte og bacon passer til torsk, men også til kylling og svin.
  • Bruk gjerne frukt og bær i salaten. Stangselleri, eple og valnøtter er en klassisk kombinasjon som alltid fungerer godt til kylling og kalkun. Bjørnebær og mynte smaker godt til and og vilt. Jordbær og basilikum er en deilig match. Det samme er koriander og mango eller ananas.
  • Skal du servere salaten til en delikat fiskerett bør du ikke ha for kraftige smaker i salaten. Rå løk og purre kan ta over hele retten, så bruk dette med omhu. Men lager du en salat som skal være tilbehør til en kraftig kjøttrett er det ingenting i veien for å ha rå løk i salaten.

Se flere gode salatoppskrifter her: