
9 salater du må teste i sommer
Vi spiser gjerne litt med øynene – derfor er salat en utmerket måte å komponere et sunt og velsmakende måltid på. Gå for friske fargekombinasjoner og spennende former på grønnsakene, slik at du kan invitere til en fristende fargefest av et måltid.
Tips
Lune vegetarsalater
En digg salat trenger ikke inneholde kjøtt for å være mettende. Bruk grønnsaker med høyt næringsinnhold, som for eksempel avokado. Eller tilsett ingredienser som couscous, halloumi-ost eller feta. På den måten blir salaten et fullverdig måltid og en velsmakende hovedrett. Topper du det hele med grillet frukt eller friske bær, og en søt dressing av honning, tryller du frem en mettende vegetarsalat. Og en herlig smak av sommer.
Les også: Slik griller du grønnsaker
1. Salat med halloumi og grillet nektarin
Nektariner fra grillen setter et sommerlig preg på denne deilige salaten.
2. Salat med bringebær og fetaost
Disk opp med en siderett full av farger, god smak og næring. Denne salaten med bringebær, fetaost og grillet nektarin står seg godt alene, men egner seg også godt som siderett til grillmaten.
3. Lun chevresalat med jordbær
Smeltet chevre, friske jordbær og dampet asparges. Dette er en skikkelig luksussalat, proppfull av gode sommersmaker.
Tips!
Friske kyllingsalater
Kyllingsalat er en klassiker, og aller best kjent er nok Cæsar-salaten – der dressingen har mye av æren for den deilige smaken. En kyllingsalat kan imidlertid komponeres på uendelig mange måter. Hva med en variant med grillet mais og kikerter? Eller en frisk Middelhavssalat med urtepanert kylling og vannmelon? Kun fantasien setter grenser.
4. Salat med grillet mais
Grillet mais er en sikker vinner på middagsbordet i sommer. Så hvorfor ikke tilsette den deilige smaken i salaten? Med kikerter, paprika og grillet kylling, er dette en smakfull og mettende sommersalat!
5. Salat med urtepanert kylling og vannmelon
Cherrytomater, agurk, vannmelon og fetaost. Og saftig urtepanert kylling. Denne Middelshavssalaten roper sommer, og smaker nydelig.
6. Kyllingsalat med avokado og feta
Kylling og avokado er en velkjent og populær kombo. Med valnøtter, feta og mais, får du en frisk salat – full av deilig smak, næring og masse krønsj!
Tips!
7. Salat med reker
Salat som siderett
Lag sidesalat med en vri! Hva med klassikeren caprese i ny drakt – med vannmelon og mozzarella? Eller en vakker melonsalat med spekeskinke og feta?
Tips!
Noen salattips før du starter:
- Harde grønnsaker som blomkål og brokkoli bør forkoke litt i lettsaltet vann, før du tilsetter dem i salaten. Avkjøl i kaldt vann for å beholde krønsjen.
- Velg ingredienser som er i sesong. Da er de på sitt aller beste.
- Det er ikke bare ingrediensene i salaten som kan varieres, prøv også ulike sauser og dressinger for smaksvariasjon. En god dressing kan ta salaten til nye høyder!
- Ha dressing på salaten rett før servering, ellers faller gjerne salaten sammen fort. Vinaigrette og rømmedressing bør du servere i en skål ved siden av.
Filmer
Lær mer