Hopp til innhold
Rema.no Lær mer 3 friske og enkle sommersalater

3 friske og enkle sommersalater

Friskt, fargerikt og godt. En god salat er perfekt å servere som sommermat eller tilbehør til grillmaten.

En frisk og fargerik salat slår aldri feil når sommeren melder sin ankomst. Her får du tre enkle og gode oppskrifter på sommerens beste salater.

Husk å alltid vaske salat og grønnsaker godt før bruk, og riste av overflødig vann. Vi spiser gjerne litt med øynene også, så tenk fargekombinasjoner og lag gjerne ulike former av grønnsakene, så ser salaten ekstra fristende ut ved servering.

Har du en grønnsaksskreller kan du for eksempel lage både terninger, staver eller remser av de ulike ingrediensene.

Noen salattips før du starter:

  • Harde grønnsaker som blomkål og brokkoli bør forkoke litt i lettsaltet vann. Avkjøl i kaldt vann for å beholde krønsjen.
  • Velg ingredienser som er i sesong. Da er de på sitt aller beste.
  • Bruk masse urter! Koriander passer til asiatiske og indiske retter. Bladpersille og basilikum passer til middelhavsmat og dill passer til nordiske retter.
  • Ha dressing på salaten rett før servering ellers faller gjerne salaten sammen fort. Vinaigrette og rømmedressing bør serveres i en skål ved siden av.

1.  Salat med bringebær, fetaost og grillet nektarin

Gå sommeren i møte med en tallerken full av farger og smaker. Nektariner fra grillen og sesongens bringebær er en sikker vinner blant gjestene.

2.  Grønn salat med bulgur

En skikkelig næringsbombe av en salat! Kombinasjonen av bulgur, spinat, avokado og gresskarkjerner byr på mye smak og ikke minst viktige vitaminer og mineraler kroppen har godt av.

3.  Salat med paprika, mais og kikerter

En enkel og rask salat som kan nytes alene eller serveres som tilbehør. Her er maiskolbene grillet før dandering, som skaper en deilig eim av grillsommer.

Flere salattips:

  • Spekeskinke, pølsebiter, stekt chorizo, kyllingkjøtt eller baconbiter passer i en nydelig salat.
  • Erter, mynte og bacon passer til torsk, men også til kylling og svin.
  • Bruk gjerne frukt og bær i salaten. Stangselleri, eple og valnøtter er en klassisk kombinasjon som alltid fungerer godt til kylling og kalkun. Bjørnebær og mynte smaker godt til and og vilt. Jordbær og basilikum er en deilig match. Det samme er koriander og mango eller ananas.
  • Skal du servere salaten til en delikat fiskerett bør du ikke ha for kraftige smaker i salaten. Rå løk og purre kan ta over hele retten, så bruk dette med omhu. Men lager du en salat som skal være tilbehør til en kraftig kjøttrett er det ingenting i veien for å ha rå løk i salaten.

Se flere gode salatoppskrifter her: