9 salater du må teste i sommer | Tips og råd | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Lær mer 9 salater du må teste i sommer

9 salater du må teste i sommer

Friskt, fargerikt, sunt og godt. Salat er ypperlig sommermat, og kan varieres i det uendelige. Her er ni digge sommersalater du bør teste.

Vi spiser gjerne litt med øynene – derfor er salat en utmerket måte å komponere et sunt og velsmakende måltid på. Gå for friske fargekombinasjoner og spennende former på grønnsakene, slik at du kan invitere til en fristende fargefest av et måltid.

Lune vegetarsalater

En digg salat trenger ikke inneholde kjøtt for å være mettende. Bruk grønnsaker med høyt næringsinnhold, som for eksempel avokado. Eller tilsett ingredienser som couscous, halloumi-ost eller feta. På den måten blir salaten et fullverdig måltid og en velsmakende hovedrett. Topper du det hele med grillet frukt eller friske bær, og en søt dressing av honning, tryller du frem en mettende vegetarsalat. Og en herlig smak av sommer.

Les også: Slik griller du grønnsaker

1. Salat med halloumi og grillet nektarin

Nektariner fra grillen setter et sommerlig preg på denne deilige salaten.

2. Salat med bringebær og fetaost

Disk opp med en siderett full av farger, god smak og næring. Denne salaten med bringebær, fetaost og grillet nektarin står seg godt alene, men egner seg også godt som siderett til grillmaten.

3. Lun chevresalat med jordbær

Smeltet chevre, friske jordbær og dampet asparges. Dette er en skikkelig luksussalat, proppfull av gode sommersmaker.

Friske kyllingsalater

Kyllingsalat er en klassiker, og aller best kjent er nok Cæsar-salaten – der dressingen har mye av æren for den deilige smaken. En kyllingsalat kan imidlertid komponeres på uendelig mange måter. Hva med en variant med grillet mais og kikerter? Eller en frisk Middelhavssalat med urtepanert kylling og vannmelon? Kun fantasien setter grenser.

4. Salat med grillet mais

Grillet mais er en sikker vinner på middagsbordet i sommer. Så hvorfor ikke tilsette den deilige smaken i salaten? Med kikerter, paprika og grillet kylling, er dette en smakfull og mettende sommersalat!

5. Salat med urtepanert kylling og vannmelon

Cherrytomater, agurk, vannmelon og fetaost. Og saftig urtepanert kylling. Denne Middelshavssalaten roper sommer, og smaker nydelig.

6. Kyllingsalat med avokado og feta

Kylling og avokado er en velkjent og populær kombo. Med valnøtter, feta og mais, får du en frisk salat – full av deilig smak, næring og masse krønsj!

7. Salat med reker

Enkel oppskrift på en frisk og lett sommersalat med ferske reker, koriander og ingefær.

Salat som siderett

Lag sidesalat med en vri! Hva med klassikeren caprese i ny drakt – med vannmelon og mozzarella? Eller en vakker melonsalat med spekeskinke og feta?

Noen salattips før du starter:

  • Harde grønnsaker som blomkål og brokkoli bør forkoke litt i lettsaltet vann, før du tilsetter dem i salaten. Avkjøl i kaldt vann for å beholde krønsjen.
  • Velg ingredienser som er i sesong. Da er de på sitt aller beste.
  • Det er ikke bare ingrediensene i salaten som kan varieres, prøv også ulike sauser og dressinger for smaksvariasjon. En god dressing kan ta salaten til nye høyder!
  • Ha dressing på salaten rett før servering, ellers faller gjerne salaten sammen fort. Vinaigrette og rømmedressing bør du servere i en skål ved siden av.