Roasted potatoes | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold

Roasted potatoes

4.0 i snitt
Roasted potatoes
Denne måten å steke poteter er litt tidkrevende, men er så verdt det! For best resultat bruker du melne poteter.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

1 kg
Mandelpoteter
1 ts
Salt
1 ts
Natron eller bakepulver
0.5 dl
Olivenolje
50 gr
Meierismør
2 ts
Rosmarin, tørket
1 klype
Salt og pepper

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Skrell potetene og del de opp i like store biter. Kok opp en stor kasserolle med vann og tilsett salt og natron. Ha i potetene og kok de i 15 minutter.

  2. Trinn 2

    Mens potetene koker har du i smør, olivenolje, rosmarinen, salt og pepper i en liten kjele og smelter det på middels varme.

  3. Trinn 3

    Slå vannet av potetene og fordel de utover et stekebrett med bakepapir, og la de dampe fra seg. Pensle over smørblandingen og stek midt i ovnen på 200 grader i ca. 1 time.

Tips

Her kan du også bytte ut oljen og smøret med ribbefett hvis du vil.