Aioli med potet | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold

Aioli med potet

5.0 i snitt
Tidsbruk 30 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
8 ingredienser
Aioli med potet
Når du begynner med en kokt mandelpotet kan du være enda sikrere på å få en aioli med fin og fast konsistens.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

3 stk
Eggeplommer
1 stk
Mandelpotet
2 fedd
Hvitløk
1 ss
Sitronsaft
1 ss
Hakket persille
3 dl
Olivenolje, Extra virgin
1 klype
Pepper
1 klype
Salt

Slik gjør du

Trinn 1

Press en kokt mandelpotet (ca. 50 g) gjennom en sikt. Ha det i en bolle og avkjøl. Tilsett eggeplommer, finhakket hvitløk og sitronsaft. Bland godt sammen.

Trinn 2

Spe med oljen i en tynn stråle mens du visper kraftig slik at blandingen ikke skiller seg. Arbeid inn all oljen og smak til aiolien med salt og pepper.

Trinn 3

Rør inn hakket persille til slutt. Hvis du synes det kan bli for sterk smak av bare olivenolje så kan den spes ut med solsikkeolje.