Tyttebærsaus | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold

Tyttebærsaus

Ingen vurderinger
Tyttebærsaus

Tyttebærsaus er en klassiker vi alle kjenner, men har du forsøkt å lage den selv? Det er ikke så vanskelig.

Velg antall personer

Voksne
8
Barn
0

Ingredienser

1 dl
Rødvinseddik
1 dl
Hakket sjalottløk
5 stk
Knust sort pepper
10 stk
Einebær, knuste
1 dl
Solbærsirup
1.5 l
Kraft, vilt, okse eller kalv
2 dl
Tyttebær (spar 1 dl til garnityr i sausen)
1 ss
Maizena
50 gr
Usaltet smør
3 ss
Sukker
1 klype
Salt
1 klype
Pepper

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Brun sukker i kjele til lysebrunt. Tilsett eddik, hakket sjalottløk, knust sort pepper, knuste einebær og solbærsirup. Reduser til halve mengden væske.

  2. Trinn 2

    Tilsett kraft og halvparten av tyttebærene. Reduser til ca. 1/3. Sil sausen. Smak til med salt og pepper. Jevn sausen med maizena utrørt i kaldt vann. Ved servering tilsettes resten av tyttebærene og kaldt smør.