Hente oppskriftsvarer fra kalenderen din?

Velg oppskrifter

Del på e-post Skjul handlelapp

REMA 1000 oppskrifter (89)

Caipirinha

Landlig og leskende! Oversatt til norsk blir caipirinha "liten bondejente", og Brasils nasjonalcocktail har sitt utspring i landets sukkerplantasjer og det rom-beslektede brennevinet cachaça. Vår variant av den kjølige klassikeren kan derimot nytes til fulle helt uten forbehold.

Caiprinha frukt- og bærsalat med mynte

Smaken av den brasilianske cocktailen i dessertutgave!

Cajun Chicken Dirty Rice

En enkel og tradisjonsrik risrett fra Sørstatene – med mange ingredienser som gir mye smak.


Cajun Pizza

Noe av det beste med pizzabaking er at vi kan være kreative, og nesten alltid ende opp med et vellykket resultat - prøv denne Cajun pizzaen for eksempel.

Cajun-Thai vinger

Enkel og veldig god grillmat – nydelig som ventesnacks eller forrett! Prøv selv neste gang du fyrer opp grillen!

Caprizza

Glad i caprese-salat? Bruk den klassiske blandingen som pizza-topping!


Carbonara

Carbonara lages gjerne med spaghetti, men penne er et godt alternativ til denne kremede pastaretten. Dropp fløten – det beste resultatet får du når litt av pastavannet og stekesjyen blandes med eggeplommene.

Caribben chicken breast med sommersalat

En av sommerens enkleste og raskeste grillmiddager: Grillede kyllingfileter på en frisk og sprø sommersalat – ferdig til servering etter 15 minutter!

Carolina Coast Surf & Turf

Kombinasjoner av biff og skalldyr har lange tradisjoner i USA. Prøv denne varianten med tomatris og stekt sopp.


Carrot smash

En syrlig drink med sting.

Ceviche av Salmalaks med avokado

En enkel, syrlig og frisk lakserett inspirert av det peruianske kjøkkenet. Et litt eksotisk innslag på det store påskebrunsjbordet, men også veldig godt som forrett.

Ceviche med mais

Sitrusmarinert rå fisk med chili og mais er en tradisjonsrik rett fra Peru. Friskt, spicy og veldig godt!


Champagnesorbet

En frisk og oppkvikkende nyttårsdessert!

Champignon- og purrequiche

Voila! En ekstra fristende, franskinspirert påskepai med ostelokk og spekeskinke.

Charles´ komler

Komle er en norsk potet-klassiker med slektninger som tyske knödel og italienske gnocchi. I denne oppskriften serveres den på tradisjonelt vis, med salt svinekjøtt.


Charles´ plukkfisk

O Velstand Velstand! Som mange andre norske klassikere var plukkfisk opprinnelig enkel hverdagsmat. Denne Vestlands-retten er fremdeles en favoritt – rett og slett fordi den smaker fabelaktig godt!

Cheeseburger Cheeseburger! med potetchips

En klassisk og ekstra saftig cheeseburger med cheddar.

Chef Long salat

Dette er en frisk, vietnamesisk råkostsalat, som er veldig enkel å lage. Utmerket tilbehør til vietnamesiske retter - gjerne med en hjemmelaget nuóc châm-saus som dressing.


Chevre med rødbeter og hasselnøtter

Den franske geitostfavoritten er en yndet smaksetter og er fantastisk i kombinasjon med de søte rødbetene i denne fyldige salaten.

Chicken Fried Rice

Kao pat - stekt ris er spesielt populært i Sørøst-Asia. Om du legger til gai, vet du at kylling står på menyen. En herlig, rask wokrett som kan varieres i det uendelige.

Chicken Lime

Syrlig, søtt og spicy! Her har du en skikkelig saftig kyllingmiddag! La det putre i pannen til det meste av væsken er vekk, og kyllingklubbene er møre og fulle av god smak.


Chicken Quesadillas

Say cheeze! Queso betyr ost på spansk. Quesadillas er tortillas fylt med ost, derav navnet, quesadillas. I Mexico stekes quesadillas i en comal – en slags flatgrill som for hjemmebruk ligner på vår stekepanne.

Chicken Ranch Burger med Georgia coleslaw og søtpotetfries

En kyllingburger med mange grønne og friske innslag.

Chilaquiles

Mexicos svar på lasagne! Denne retten har tradisjonelt blitt laget av tortilla- og grønnsaksrester, men blir minst like god på denne måten.


Chili con Carne

En ektefødt amerikansk favoritt, med kulinariske røtter i Mexico. Gryten blir akkurat så heit som du vil ha den.

Chili con Carne med potetstappe

En amerikansk gryterett med kulinariske røtter i Mexico blir akkurat så sterk DU vil ha den.

Chili con carne

En ektefødt amerikansk favoritt, med kulinariske røtter i Mexico. Gryten blir akkurat så heit som du vil ha den.


Chili con carne med bratwurst

En amerikansk gryterett, med kulinariske røtter i Mexico, blir akkurat så sterk DU vil ha den.

Chili con carne med svin

En amerikansk gryterett, med kulinariske røtter i Mexico. Her med svinekjøtt i stedet for vanlig kjøttdeig.

Chili- og korianderbakt torsk

Same same but different: Det er stor smaksforskjell på fersk og tørket koriander. I Asia er det først og fremst de ferske krydderbladene som brukes. Som her - i en herlig, crunchy fiskerett.


Chili-is med sjokolade

Desserten for deg som liker spicy søtsaker.

Chiliolje og Hvitløksolje

Smaksatte oljer gir ikke bare ekstra smaksfutt til pizza, kjøtt og fisk – de er også fine som gaver.

Chilipaste

En enkel chilipaste som kan brukes som smaksforsterker i sauser, gryter, dressinger og marinader.


Chilipølse med spicy potetstappe

¡Hola! Spansk og spicy pølsemiddag til grillen eller stekepanna. Kokosmelk og chili gjør den hjemmelagede potetmosen til en fyrig match for pølsene.

Chilirømme

Hvor enkelt kan du lage supergodt tilbehør til krabbemåltidet? Her har du høstens raskeste rømmemiks – garantert!

Chimichanga med laks

Chimichanga, chimmy chonga, chivichanga… kjært barn har mange navn – og denne retten kan i tillegg lages i mange varianter. Tradisjonelt brukes marinert eller strimlet kylling – her bruker du strimlet laks.


Chimichurri

Chimichurri er en grønn grillsaus som opprinnelig kommer fra grillandet Argentina. Den smaker fantastisk til all grillmat, og er spesielt god til grillet kjøtt.

Chinese Green Stir Fry

På grønne rappen! Grønt er godt, også til wok. Og som alltid når du wokker – bruk rykende varm panne og ikke ha i for mye av gangen.

Chipotle Chili Mayo

God til burgeren og på baguetter – nydelig til skalldyr.


Chipotle Cod med glaserte gulrøtter

Lange bånd av sursøt agurk og en spicy chipotlesaus gjør dette til en ekstra smakfull fiskeburger.

Chipotle-dressing

En rømmebasert dressing med en farge som minner om Thousand Island. Men denne er det mye mer sting i, og du velger selv hvor sterk den skal være.

Chocolate bread pudding

Det skjer ganske ofte at man har tørt brød liggende. Og da er det ikke noe vits i å kaste det, bruk det heller til denne desserten.


Chop Suey med svin

Chop, wok og server en vinner! Ganske enkelt og veldig godt. Husk bare å bruke skikkelig varm wok eller panne, og ikke ha i for mye av gangen.

Chorizo, Steak, Brat & Philly cheese Dog

Fire nye måter å servere pølser på!

Churrasquinho-spyd av kalkun med grillede grønnsaker

Churrasquinho-spyd av kalkun kan spille hovedrollen i en grill-salat – slik kylling gjerne brukes i en cæsar-salat. Enkelt, sødmefullt og veldig godt!


Classic Texas Fajitas med rajas, grønn guacamole og Pico de gallo

Fajitas oppsto i Texas, og er derfor en original TexMex-rett. Navnet betyr "små belter" som er en god beskrivelse av hvordan kjøtt skåret i tynne strimler etter steking eller grilling gjerne ser ut.

Club Sandwich

Club sandwich passer til frokost, lunsj og er ypperlig til turmat! Her har du en oppskrift med tre forslag til deilig pålegg.

Club sandwich med blåmuggost

Blåmuggostene er nok en liten smaksutfordring for noen, men når du først lærer å like dem vil du virkelig elske særegenheten. Her gjør den underverker med den ellers ganske enkle kyllingsandwichen.


Cobb salad

En tradisjonsrik amerikansk salat med en legendarisk huskeregel: Hver bokstav i EAT COBB er forbokstaven til de viktigste ingrediensene utenom selve salaten: Egg, Avocado, Tomato Chicken, Onion, Bacon & Blue cheese.

Cocktaildressing

Denne dressingen er like viktig som rekene i en rekecocktail, og har fått navnet sitt fra glasset retten originalt ble servert i.

Coleslaw

Craig Whitsons oppskrift på kålsalat med sursøt dressing – nydelig til burgere og grillmat.


Coq au vin rouge

Det finnes utallige oppskrifter på den franske gryteklassikeren Coq au vin, som betyr hane i vin. I dag lages den stort sett med kylling, og det smaker minst like godt.

Corn pancakes with Carnitas

Amerikanske pannekaker laget med meksikansk maismel og toppet med digg fra begge kjøkkentradisjoner – dette er TexMex på sitt aller mest kreative.


Cornbread

Et tradisjonsrikt brød fra det amerikanske kjøkkenet – godt tilbehør til kjøttretter fra Sørstatene.

Costole alla griglia e caponata

Fram med hammeren! Disse svinekotelettene skal være flate – sammen med en rikt sammensatt ingrediensliste tar de allikevel middagsgjestene med på en kulinarisk topptur.

Cotoletta alla Milanese

Dette er en populær hverdagsmiddag i Italia. Den italienske koteletten er ikke like "naturell" som vår – den bankes flat og vendes i griljermel før den havner i panna.


Cottage Cheese salat

En superenkel, frisk salat som smaker godt til grillet kjøtt og fisk.

Cottage Pie

Hyttekos! Når potetmos og kjøttdeig inngår en ovnspakt er middagssuksessen nærmest garantert. Selv om worcestershire sauce er vrient å uttale, er den lett å like i årets absolutte paifavoritt – Cottage Pie!

Cottage cheese scones

Lyst på noe godt til frokost, kveldsmat, eller ved siden av suppe eller salat? Prøv scones på denne måten. Superenkle å lage, og litt mer mettende enn annet bakverk fordi de inneholder cottage cheese som er rik på protein.


Couscous-salat

En frisk couscoussalat med tomater og sprø innslag av agurk, løk og reddiker.

Crab Cakes med succotash

Et dypp i finhakket kavring gir disse saftige krabbekakene en knasende sprø utside.

Crab Claws with Mustard Dipping Sauce

Krabbeklør på aller enkleste måte, men der den klassiske majonesen er byttet ut med en mer smaksrik dipp.


Crab Diablo

Chili, hvitløk, pepper og Hot Chili Sauce gir en saus med skikkelig krutt! Dypp krabbekjøttet i sausen og server med sitronbåter.

Crab Salad with Mango & Cucumber

Når du blander krabbekjøttet med mango, rødløk og agurk får du en både frisk, fargerik og sødmefull krabbesalat.

Crab, Corn & Bacon Dip

Denne rause dippen byr på mange gode smaker, og gir deg krabbe i flytende form!


Crab-Stuffed Mushrooms

Smaksrikt krabbesnacks som egner seg perfekt som forrett eller som del av et større tapasbord.

Craig's Magic Dust Chicken Breast med grillgrønnsaker og tzatziki

De grillede grønnsakene får en helt spesiell sødme som står veldig godt til grillet kyllingbryst. Hjemmelaget tzatziki utgjør prikken over i’en!

Craigs Famous Chili con Carne med Frijoles a la Charra

Craig drev i mange år Norges første TexMex-restaurant. Her er hans legendariske oppskrift på Chili con carne som er nydelig i seg selv, men også kan brukes i quesadillas, burritos og andre TexMex-retter.


Craig’s Caribbean Chicken Breast med frisk mangosalat, mandelpoteter og hummus

En sommermiddag fra grillen med inspirasjon fra Karibia.

Craig’s Spice Dog med lompe, potetsalat og tomatsalsa

Prøv denne når du vil ha en rask og god sommermiddag fra grillen.

Craig’s favorite burger med cheddar og bacon

De aller, aller fleste elsker en saftig burger. Gå for full pakke – med cheddar, bacon, sylteagurk, salat, chili og pommes frites. Ekte sommermat!


Crazy Joe burger med kålsalat

Grillet sopp, skiver av hvitløkspaté og en sødmefull løk- og balsamicorelish gir en ekstra smaksrik burger.

Crema catalana med bringebær

Denne spanske dessertklassikeren kommer opprinnelig fra Catalonia. Den har en myk og sjenerøs konsistens – og en herlig smak av kanel, appelsin og karamell.

Creole Pasta

Tagliatelle med Cajun kyllinglår og Czarina-saus.


Crispy laksestrimler

Sprøtt og spicy! Dette er en lettlaget laksefavoritt – perfekt for deg som må fiske med helsprø fristelser for å få familiens yngste på kroken.

Crispy potetchips med fennikel og kajenne

Alle liker potetchips – og det er ekstra stas å kunne servere chips når du har laget dem selv. Det er ikke vanskelig.

Crispy salat

Denne deilige salaten tar det ikke mange minuttene å lage.


Croque monsieur - parisertoast

Klassisk, fransk sandwich. Croque monsieur er den originale fast food-favoritten fra Paris-cafeene, hvor den har stått på menyen i over 100 år.

Crostini med kremost og spekeskinke

Urteost med sprø skinke på en sprøstekt skive blir en italiensk vri på ostesmørbrødet. Enkelt og sommerlig!

Crostini med marinerte cherrytomater

Kombinasjonen tomat, basilikum og olivenolje er en bærebjelke i det italienske kjøkkenet. Her kommer den i crostini-form.


Crostini med syltet paprika

Den deilige søte smaken av varmebehandlet, syltet paprika får fortjent all oppmerksomhet i denne crostini-varianten.

Crunchy Ramen Salad

Denne nudelsalaten passer veldig godt til alle typer grillmat.

Cubano Sandwich

Pulled pork sandwich med sylteagurk og Sweet & spicy mustard sauce servert med fries.


Currystekt salmalaks

Her er tilbehøret like viktig som hovedråvaren. For den sterke og syrligsøte salaten med inspirasjon fra Sørøst-Asia smaker helt fantastisk!

Currywok

Curryen ble introdusert til Vietnam via Kambodsja, og selv om curry og kokosmelk står på menyen over hele landet, er det spesielt populært i sentrale og sørlige strøk. Her lager du den med paksoi, som minner om kinakål men har en fyldig og mer pepperaktig smak.

Cæsar-dressing

En klassiker til salaten – smaker også godt på burgeren.


Cæsarsalat med grillet kyllingfilet

Cæsar-salat er en av de store salat-klassikerne, og det er sausen som virkelig gjør retten. Her er en enkel variant med ekstra mye kylling.

Cæsarsalat med kylling

Du tar hva du har – og vips! En herlig klassiker står på bordet. Caesar Cardinis restekreasjon fra 1924 ble laget på impuls – i dag er den kanskje verdens mest kjente salat.

Oppskrifter A-Å: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Æ Ø Å

Dra ned i kalender