VerdensBesteGrønnsaker

Tidsbruk 45 minutter
13 ingredienser
20 planlagt
VerdensBesteGrønnsaker
Legg oppskrift
i handlelapp
Når du griller grønnsaker over lang tid på indirekte varme, frigjør du den helt særegne sødmen i grønnsakene.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

1 stk
Løk
1 stk
Squash
2 stk
Gulrøtter
0,5 stk
Sellerirot
1 stk
Rød paprika
1 stk
Grønn paprika
1 stk
Blomkål
3 fedd
Hvitløk
1 neve
Frisk timian eller rosmarin
1 stk
Sitron
2 ss
God olivenolje
1 klype
Salt
1 klype
Nykvernet pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Kutt løk, squash og gulrøtter i skiver, sellerirot i biter, paprika i strimler og blomkål i buketter. Finhakk hvitløken.
Ha alle grønnsakene i en aluminiumsform. Hell over godt med olivenolje, hakkede urter, salt og pepper, og bland godt sammen.

Trinn 2

Legg aluformen på indirekte varme, ha på lokk og grill grønnsakene til de er møre (ca. 1 time).
Vend litt på grønnsakene underveis.
Smak til med presset sitron og evt. mer salt og pepper før servering.