Slik lager du rålekre brødskiver | REMA 1000 | Inspirasjon
Hopp til innhold
Rema.no Lær mer Slik lager du rålekre brødskiver

Slik lager du rålekre brødskiver

Påsmurte brødskiver er kanskje noe av det enkleste du kan servere – enten du har gjester, eller bare skal stelle i stand en deilig lunsj til familien.

Kun fantasien og smaksløkene setter grenser når du skal tilberede brødskiver. Med andre ord: det er lov å leke seg. Lite overgår et saftig smørbrød, og hvis du i tillegg kan imponere med overraskende smakskombinasjoner, vil brødskivene vekke stor entusiasme rundt bordet.

Snitter eller smørbrød?

Du velger selv hvordan du vil servere brødskivene. En enkel tommelfingerregel er at en skive delt på skrå er en snitte, mens en hel skive går som et smørbrød. Snitter er hakket mer høytidelig enn et smørbrød. Navnet kommer av at skiven er snittet på skrått og servers som dekorative trekanter med deilig pålegg.

Les også: Flere tips til brødmåltidet 

Bruk opp restene

Usikker på hva du skal smøre på skivene? Brødmat gjør det enkelt å tømme kjøleskapet for rester. Ta en titt i skuffer og skap, og lag ditt eget pålegg.

Har du for eksempel kylling- eller kalkunrester igjen etter en middag, kan du imponere med dette smakfulle smørbrødet:

Eller hva med å komponere en populær sandwich med avokdao?

En annen klassiker er denne digge kombinasjonen med salat, tunfisk og egg:

Enkel og billig selskapsmat av brødskiver

Kanskje har du mange du mange munner å mette på venninnelunsjen eller i familieselskapet? Brødmat er et rimelig alternativ til festmat. Her kan gjestene dine bli gode og mette, uten at du blakker deg helt.

Styr unna det dyreste pålegget, og tenk kreativt når du komponerer smaker. Et utvalgt av ulikt brød, både fint og grovt, kan være lurt å tilby.

Les også: 3 gode grunner til brødmiddag

Kanskje får du også besøk av en vegetarianer? Da er det bare å styre unna kjøtt- og fiskepålegg. Brødmat gjør det superenkelt å tilby noe for alle og enhver.