Hvordan grille grønnsaker | oppskrifter og tips | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Lær mer Hvordan grille grønnsaker

Hvordan grille grønnsaker

Planer om å grille grønnsaker og frukt? En runde på grillen får frem både smak og sødme. Med noen enkle triks kan du få en helt ny smaksopplevelse til grillmaten.

Å grille grønnsaker er kjempelett! Alle grønnsaker kan grilles og passer ypperlig som tilbehør til grillmat, eller et måltid i seg selv. Med grillen tilgjengelig blir det i tillegg enklere å få i seg de anbefalte “fem om dagen”. En runde over åpen flamme fremhever sødmen i grønnsakene og får frem ekstra smak.

Se våre beste oppskrifter med grillmat her.

Slik gjør du

  1. Kutt opp grønnsaker i grove biter eller skiver, og pensle dem med olje
  2. Lag grillspyd, putt grønnsaker i aluminiumsfolie, eller legg dem rett på grillristen
  3. Grill først grønnsakene på direkte varme i et par minutter, før du legger dem over i indirekte varme i omtrent ti minutter, til de blir møre.

Tynne grønnsaker trenger normalt kort tid på grillen. Større grønnsaker, som gulrot, brokkoli og rotgrønnsaker, må ligge lenge over svak varme for å få tid til å godgjøre seg.

Les også: Slik griller du fisk

Lær å grille grønnsaker med mesterkokk Bent Stiansen

Hemmeligheten bak et vellykket grillmåltid, er å forstå hvordan du skal bruke direkte og indirekte varme.

  • Direkte varme: Her er varmekilden rett under maten. Dette gir rask varme og størst effekt. Bruk av direkte varme egner seg godt når man ønsker en god stekeskorpe og for å lage de lekre grillstripene.
  • Indirekte varme er den delen av grillen uten aktivt bluss eller varmt kull. Ved grilling på indirekte varme legges maten litt vekk fra varmekilden, slik at varmen fra den aktive delen av grillen sirkulerer slik at maten blir gjennomstekt.

Les flere gode grilltips her.

Bruker du kullgrill kan du samle kullet i en sektor av grillen for å lage en varm og en kaldere sone. Med gassgrill kan du enkelt variere hvor mange gassbluss du vil bruke for å gi direkte varme. Når du skal varmebehandle noe på indirekte varme skal du alltid ha lokket nede.

Se fargerike oppskrifter med grønnsaker på grillen her.