Eggmuffins

20 ingredienser
65 planlagt
Eggmuffins
Legg oppskrift
i handlelapp
La oss introdusere enn slags miniomelett i muffinsform, nemlig eggmuffins.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Grunnrøre

1 dl
Melk
2 ss
Maizena
1 dl
Kremfløte
8 stk
Egg
0,5 ts
Salt
1 klype
Nykvernet pepper
1 ss
Mykt smør til å smøre formene med

Fyll bacon og løk

50 g
Bacon
1 stk
Løk

Fyll cherrytomater, basilikum og pinjekjerner

1 kurv
Cherrytomater
1 potte
Basilikum
20 g
Pinjekjerner

Fyll salami, jarlsbergost, paprika og chili

20 g
Salami
50 g
Jarlsbergost
1 stk
Paprika
0,3 pakke
Chili
0,5 fedd
Hvitløk

Fyll potet, skinke og gressløk

3 stk
Potet
1 pakke
Strimlet skinke
1 potte
Gressløk

Slik gjør du

Trinn 1

Bunnrøre: Forvarm stekeovnen til 180 C, varmluft. Visp sammen melk og Maizena til en klumpfri røre. Tilsett fløte, egg, salt og pepper og pisk godt sammen. Smør muffinsformene med mykt smør. Fordel muffinsrøren i 10-12 muffinsformer og legg i det fyllet du liker (se forslag under). Stek eggmuffinsene i ca. 10 minutter til eggestanden er stivnet. Server dem lune og nystekte med grønn salat og en skje rømme. Eller pakk dem med deg på tur!

Trinn 2

Fyll bacon og løk:Stek baconbiter og hakket løk i smør.

Trinn 3

Fyll cherrytomater: Del cherrytomater i to, noen pinjekjerner og hakket basilikum.

Trinn 4

Fyll salami, Jarlsbergost, paprika og chili: Fres hakket rød paprika, chili og hvitløk i olivenolje. Tilsett salamibiter og Jarlsberg i små terninger.

Trinn 5

Fyll poteter, skinke og gressløk: Fres kokte poteter i terninger og skinkestrimler i smør. Smak til med salt, pepper og finhakket gressløk.