6 enkle tips til frokost | Tips og oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Lær mer Frokost: Seks enkle tips til en god start på dagen

Frokost: Seks enkle tips til en god start på dagen

At frokost er viktig, har du sikkert hørt før. Men en skikkelig god start på dagen handler om mer enn å bare bli mett. Her er tipsene som gjør det hyggeligere å stå opp om morgenen.

Mens frokosten i hverdagen ofte føles som en hektisk sprint, handler helgefrokosten om å stresse ned og ta seg god tid. Nyte lukten av nykvernet kaffe og morgenstund — det er i alle fall det vi drømmer om. Dessverre er det ikke alltid slik. Men uansett om du har tid til å lese en hel avis eller bare skumme overskriftene på nettavisen, fortjener du noe godt på frokostbordet. Og det trenger ikke være vanskelig.

 

Her får du 6 enkle tips som sikrer en skikkelig god start på dagen:

1. Ferske rundstykker

Rundstykker er selvskrevne til en god frokost, og best av alt: Det er superenkelt å lage! Kjøper du frosne rundstykker lager de seg selv i ovnen mens du kan bruke tiden din på noe annet. Frøstykker og Havre rundstykker passer godt når du skal kose deg litt ekstra.

Har du god tid kan du gjerne bake rundstykker eller brød selv. Prøv ferdig 7-kornbrød bakemiks fra Kolonihagen, så slipper du å handle inn alle ingrediensene. Alt du må gjøre er å tilsette vann og gjær, og vips så har du satt din egen deig!

2.Tørt brød? Lag arme riddere

Arme riddere er en klassiker og en ypperlig måte å redde gammelt brød på. Pisk sammen egg, melk, kanel og litt sukker, og legg brødskivene i blandingen. La skivene ligge i noen minutter før du steker de gylne i pannen. Server med ditt favorittsyltetøy, for eksempel Kolonihagens Jordbærsyltetøy med rabarbra og kanel, eller Appelsinmarmelade med vanilje. Nam!

3. Prøv en frisk smoothie

Om den tradisjonelle brød og pålegg-frokosten ikke frister kan du lage en frisk og næringsrik smoothie. Det geniale her er alle variasjonsmulighetene — den kan lages av nesten hva som helst, for eksempel skrukkete epler eller grønnsakene som lurer seg nederst i kjøleskapet. Et godt tips er å bruke frosne bær eller isbiter, det gir drikken en tykkere konsistens. Prøv for eksempel Fryste økologiske jordbær og blåbær fra Kolonihagen – friskt, godt og tilgjengelig hele året.

Tips! Kolonihagen Kogurt er et yoghurtalternativ som passer perfekt i smoothie. Kogurt er vegansk, økologisk, basert på kokos og kommer i tre smaker; naturell, vanilje og mango & pasjonsfrukt.

4. Ikke glem kaffen!

Morgenstund har gull i munn. Og da er det selvfølgelig det sorte gullet vi snakker om – det er nemlig få ting som smaker bedre enn en kopp nytraktet kaffe om morgenen. Så hvorfor ikke unne deg litt ekstra god kaffe?

Kaffen fra Kolonihagen er en spesialkaffe laget med kunnskap, kløkt og kjærlighet. Den kan dessuten nytes med litt ekstra god smak i munnen; for hver pose kaffe du kjøper, går 2 kroner tilbake til arbeiderne i det landet kaffen kommer fra.

5. Gamle bananer? Lag pannekaker

Bananpannekaker er den perfekte måten å bli kvitt brune bananer på. Jo eldre banan, desto søtere blir pannekakene! Og ikke vær redd for å lage for mange. Bananpannekaker passer like godt til frokost, lunsj og i matpakka på tur, og de holder seg godt i kjøleskapet. Server med bær, syltetøy eller annet favorittpålegg.

6. Unn deg noe godt å drikke

En iskald, god juice er prikken over i-en for enhver frokost. Og du trenger heldigvis ikke gå til innkjøp av en juicemaskin for å kunne nyte et glass skikkelig god juice.

Eller kanskje du foretrekker en iskaffe? Eller kakaomelk? Uansett hva du foretrekker har Kolonihagen et stort utvalg av juice og laktosefrie drikker. Så gjelder det bare å finne din favoritt.

God frokost!