10 matpakker du spiser opp | Oppskrifter og tips | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Lær mer 10 matpakker du spiser opp

10 matpakker du spiser opp

Matpakke kan være mye mer enn tørre brødskiver og svett pålegg. Her får du 10 forslag på enkle og smakfulle matpakker til hektiske hverdager.

Både humør og konsentrasjon har godt av en sunn og smakfull matpakke. Med litt planlegging og kreativitet, kan få både enkle, sunne og smakfulle matpakker du gleder deg til å ta frem.

Lag gjerne maten dagen i forveien, så sparer du tid i tilfelle vekkerklokka velger å slumre akkurat den morgenen.

Velg mat som metter lenge

Sørg for å ha mellommåltider eller lunsj som holder deg mett lenge. Da unngår du at blodsukkeret faller i løpet av skole- eller arbeidsdagen, og humøret følger etter. Grovbrød, banan, nøtter og havregrøt er sikre vinnere.

Og ikke glem å kutte opp litt frukt eller grønnsaker samtidig – da er du sikker på å få i deg både vitaminer og næringsstoffer samtidig. Les flere tips for en sunnere matpakke her.

Vær kreativ med rester

Varmmat eller en frisk salat kan gjøre underverker for matpakka. Er du kreativ med restene kan du spare både penger og gi deg selv noe ekstra godt å glede deg til.

Gårsdagens middag kan bli dagens lunsj og grønnsaksrester passer bra i en deilig salat. Lag omelett av ost- og påleggsrester, eller smell sammen fylte ostehorn med melrestene i kjøkkenskapet. Disse er også perfekte å ha liggende i fryseren i løpet av uka – ta dem med deg på vei ut døra, så er de ferdig ting til lunsjen skal inntas.

Med andre ord, slipp kreativiteten løs når matpakka skal planlegges. Under har vi samlet 10 tips til spennende matpakker som garantert blir spist opp

1. Eggemuffins

Disse kan du variere i det uendelige og er en fin måte å bruke opp grønnsaks- eller påleggsrester. Hva med skinke og sopp, salami og paprika eller tomat og fetaost? Disse holder seg fint i kjøleskapet noen dager og kan lages kvelden i forveien.

2. Spinatvafler

Disse vaflene med spinat er gylne utenpå og grønne inni. En næringsrik variant som passer godt i matpakken eller til frokost. Kan fint lages dagen i forveien og holder seg noen dager i kjøleskap.

3. Tortilla med omelett og bacon

Denne tortillaomeletten er klar i løpet av 10 minutter. En sunn og rask matpakke som passer like godt for store som små. Her er det bare å variere med fyllet du liker best.

4. Grove muffins med ost og skinke

Saftige og grove matmuffins passer utmerket i matpakka, til frokost eller som turmat. Muffinsene er ordentlig mettende og faller i smak hos hele familien.

5. Bananpannekaker

Banan gjør disse søte og gode, helt uten sukker! Med litt godt pålegg til har du en super lunsj i vente.

6. Hjemmelaget knekkebrød

Smakfulle, sprø og mettende. Disse passer perfekt med ditt favorittpålegg, og holder seg lenge i skapet i en lufttett boks.

7. Tortillatoast med bacon

Raske, små toast av tortillalefse med bacon, tomat og ost. Perfekt som for matpakken. Lag en liten sidesalat til og du har et fullverdig måltid.

8. Minipaier

Med minipaier er alt lov. Test ulike kombinasjoner med rester fra kjøleskapet, så har du en variert og god matpakke å glede deg til.

9. Lammewraps

Wraps er alltid en sikker vinner. Bruk rester fra gårsdagens middag sammen med friske grønnsaker og kanskje litt urter, så vil denne matpakka gli ned på høykant.

10. Fylte horn med feta, tomat og oliven

Disse holder seg godt i fryseren, og smaker like ferskt etter en rask oppvarming i mikro eller ovn.

Se flere enkle matpakketips her.