Rema.no Lær mer 10 matpakker du spiser opp

10 matpakker du spiser opp

Matpakke kan være mye mer enn tørre brødskiver og svett pålegg. Her får du 10 forslag på enkle og smakfulle matpakker til hektiske hverdager.

Både humør og konsentrasjon har godt av en sunn og smakfull matpakke. Det behøver heller ikke ta for mye tid.

Planlegg uka og lag maten dagen i forveien – det er de beste tipsene for en sunn og god matpakke.

Tips til en god, sunn og rimelig matpakke

I tillegg bør du sørge for at innholdet i matpakke er sunt og holder lenge. Grovt brød, grøt, banan, tørket frukt og nøtter holder blodsukkeret stabilt lenge. Les flere tips for en sunnere matpakke her.

Vær kreativ med rester

Gårsdagens middag kan bli dagens lunsj og grønnsaksrester passer bra i en deilig salat. Påleggsrester gjør seg ypperlig i en omelett og lag en stor porsjon ostehorn som du kan ta opp fra fryseren når du trenger.

Her er det kun kreativiteten som setter grenser.

Disse 10 matpakkene vil du garantert glede deg til

Eggemuffins

Disse kan du variere i det uendelige og er en fin måte å bruke opp grønnsaks- eller påleggsrester. Hva med skinke og sopp, salami og paprika eller tomat og fetaost? Disse holder seg fint i kjøleskapet noen dager og kan lages kvelden i forveien.

Spinatvafler

Disse vaflene med spinat er gylne utenpå og grønne inni. En næringsrik variant som passer godt i matpakken eller til frokost. Kan fint lages dagen i forveien og holder seg noen dager i kjøleskap.

Tortilla med omelett og bacon

Denne tortillaomeletten er klar i løpet av 10 minutter. En sunn og rask matpakke som passer like godt for store som små. Her er det bare å variere med fyllet du liker best.

Grove muffins med ost og skinke

Saftige og grove matmuffins passer utmerket i matpakka, til frokost eller som turmat. Muffinsene er ordentlig mettende og faller i smak hos hele familien.

Bananpannekaker

Banan gjør disse søte og gode, helt uten sukker! Med litt godt pålegg til har du en super lunsj i vente.

Hjemmelaget knekkebrød

Smakfulle, sprø og mettende. Disse passer perfekt med ditt favorittpålegg, og holder seg lenge i skapet i en lufttett boks.

Tortillatoast med bacon

Raske, små toast av tortillalefse med bacon, tomat og ost. Perfekt som for matpakken. Lag en liten sidesalat til og du har et fullverdig måltid.

Minipaier

Med minipaier er alt lov. Test ulike kombinasjoner med rester fra kjøleskapet, så har du en variert og god matpakke å glede deg til.

Lammewraps

Wraps er alltid en sikker vinner. Bruk rester fra gårsdagens middag sammen med friske grønnsaker og kanskje litt urter, så vil denne matpakka gli ned på høykant.

Ost- og skinkehorn

Disse holder seg godt i fryseren, og smaker like ferskt etter en rask oppvarming i mikro eller ovn.