17. mai-frokost: Mat, dessert og drikke | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no » Tema og sesong » Mat, dessert og drikke til 17. mai-frokosten
Oppskrifter i rødt, hvitt og blått

Mat, dessert og drikke til 17. mai

Tid for 17. mai-frokost, flagg og god mat. Her finner du oppskrifter og tips til alt du trenger til årets nasjonaldag – som frokost, kaker, grillmat og småretter.

Mat og drikke til hele dagen

Her finner du tips og oppskrifter til alt du trenger til den store festdagen.

Koldtbord på 1-2-3

Koldtbord, tapas eller buffet er en fin måte å samle venner og familie på. Her får du de beste tipsene og oppskriftene…

Slik lager du perfekt pavlova til 17. mai

Pavlova er i vinden som aldri før og kan lages i mange varianter. Trikset ligger i rent utstyr og tålmodighet. Her finner du enkle og gode tips til å lykkes med festkaken.

Enkle tips til den store dagen

Forberedelser til 17. mai

Nasjonaldagen blir enda morsommere dersom du har planlagt godt. Her finner du tips til hva du kan gjøre i forkant, dagen før og hva som bør gjøres på selve dagen.

Frisk punsj til sommermaten

Forfriskende velkomstdrinker

En velkomstdrink er hyggelig for gjester og familien, og gir deg litt ro mens du gjør de siste forberedelsene. Hektisk på selve dagen? Gjør klart noe som kan stå kaldt over natten.

Våre beste tips til handlelister

Server med kjeks, marmelade eller syktetøy. Frukt og bær passer også godt!

  • Parmigiano Reggiano
  • Brie
  • Gruyère eller Comté
  • Gorgonzola Dolce
  • Camembert
  • Manchego
  • Smøreost
  • Vanlig gulost

Server med godt smør, flatbrød, eggerøre, potetsalat og melon.

  • Spekeskinke
  • Fenalår
  • Morrpølse
  • Serranoskinke
  • Parmaskinke
  • Salami
  • Brød, rundstykker eller knekkebrød
  • Egg
  • Laks
  • Bacon
  • Syltetøy
  • Smør
  • Ost
  • Skinke
  • Agurk
  • Paprika
  • Tomat
  • Eplejuice
  • Appelsinjuice
  • Melk
  • Kaffe
  • Te
  • Gressløk
  • Marengsbunn
  • Eggehvite
  • Sukker
  • Salt
  • Kremfløte
  • Vaniljestang
  • Vaniljesukker
  • Sukker
  • Jordbær
  • Blåbær
  • Bringebær
  • Granateple
  • Pasjonsfrukt
  • Melis
  • Mynte
  • Servietter
  • Stearinlys
  • Blomsterdekorasjon
  • Nok med serveringsfat
  • 17. mai-flagg, sløyfer eller bånd
  • Urter til dekorering av mat (dill, persille, basilikum eller timian)
  • Duk