
Mat, dessert og drikke til 17. mai
Tid for 17. mai-frokost, flagg og god mat. Her finner du oppskrifter og tips til alt du trenger til årets nasjonaldag – som frokost, kaker, grillmat og småretter.
Mest populære oppskrifter

Slik lager du perfekt pavlova til 17. mai
Pavlova er i vinden som aldri før og kan lages i mange varianter. Trikset ligger i rent utstyr og tålmodighet. Her finner du enkle og gode tips til å lykkes med festkaken.

Forberedelser til 17. mai
Nasjonaldagen blir enda morsommere dersom du har planlagt godt. Her finner du tips til hva du kan gjøre i forkant, dagen før og hva som bør gjøres på selve dagen.

Forfriskende velkomstdrinker
En velkomstdrink er hyggelig for gjester og familien, og gir deg litt ro mens du gjør de siste forberedelsene. Hektisk på selve dagen? Gjør klart noe som kan stå kaldt over natten.
Våre beste tips til handlelister
Ost til ostefatet
Server med kjeks, marmelade eller syktetøy. Frukt og bær passer også godt!
- Parmigiano Reggiano
- Brie
- Gruyère eller Comté
- Gorgonzola Dolce
- Camembert
- Manchego
- Smøreost
- Vanlig gulost
Skinke til spekefatet
Server med godt smør, flatbrød, eggerøre, potetsalat og melon.
- Spekeskinke
- Fenalår
- Morrpølse
- Serranoskinke
- Parmaskinke
- Salami
Til frokosten
- Brød, rundstykker eller knekkebrød
- Egg
- Laks
- Bacon
- Syltetøy
- Smør
- Ost
- Skinke
- Agurk
- Paprika
- Tomat
- Eplejuice
- Appelsinjuice
- Melk
- Kaffe
- Te
- Gressløk
Pavlova
- Marengsbunn
- Eggehvite
- Sukker
- Salt
- Kremfløte
- Vaniljestang
- Vaniljesukker
- Sukker
- Jordbær
- Blåbær
- Bringebær
- Granateple
- Pasjonsfrukt
- Melis
- Mynte
Dekor og pynt
- Servietter
- Stearinlys
- Blomsterdekorasjon
- Nok med serveringsfat
- 17. mai-flagg, sløyfer eller bånd
- Urter til dekorering av mat (dill, persille, basilikum eller timian)
- Duk