Sjokoladepavlova | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold

Sjokoladepavlova

5.0 i snitt
Sjokoladepavlova
17.mai har blitt synonymt med Pavlova. Det er selve festkaker. Vi har tatt steget videre og laget denne lekre sjokoladepavlovaen.

Velg antall personer

Voksne
4
Barn
4

Ingredienser

Pavlova

3 stk
Eggehvite
150 gr
Sukker
2 ss
Bakekakao, strøkne
1 ts
Vaniljesukker
0.5 ts
Eddik

Kakao- og bringebærkrem

3 dl
Kremfløte
3 ss
Sjokodrikkpulver
1 dl
Bringebær, + 1 desiliter til pynt
1 pk
Blåbær

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Sett ovnen til 150 grader, varmluft. Pisk eggehviter til myke topper. Tilsett sukker, kakao, vaniljesukker og eddik, til marengsen er glinsende og tykk.

  2. Trinn 2

    Tegn en sirkel på 22 cm på et bakepapir. Legg bakepapiret på et stekebrett. Fordel marengsen innenfor sirkelen i et jevnt lag. Senk temperaturen på ovnen til 120 grader og sett stekebrettet midt i ovnen. Stek i 1 1/2 time. Slå av og åpne døren til ovnen. Sett noe i døren slik at kaken kan stå i ovnen til den er helt avkjølt.

  3. Trinn 3

    Sikt sjokodrikkpulveret for å få ut klumper. Pisk kremfløte og sjokodrikkpulver til krem. Knus bringebærene forsiktig med en gaffel og vend dem inn i kremen. Ha kakao- og bringebærkremen på toppen av pavlovaen, og pynt med masse friske bringebær og blåbær.