Slik lager du det perfekte tapasbordet | Tips og råd | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Lær mer Slik lager du det perfekte tapasbordet

Slik lager du det perfekte tapasbordet

Tapas kommer fra Spania og brukes som en beskrivelse av småretter og fingermat som er servert sammen. På denne siden finner du alle våre beste oppskrifter og tips til det perfekte tapasbordet!

Fordelene med tapas

Tapas er supert å servere når man har flere gjester, spesielt om det er flere preferanser man må ta høyde for. Om man har gjester som spiser vegetarmat, små barn tilstede eller andre behov, kan man tilpasse rettene deretter. Eller hva med å invitere til et tapasmåltid hvor alle gjestene tar med seg sin favoritt-tapas? Tapas passer også fint dersom du har igjen mye rester fra gårsdagens middag. Dander alt pent på noen fat, og vips har du lagd en tapasfest av restene!

Kan planlegges dagen i forkant

Selv om et stort tapasbord kan virke uoverkommelig å mestre, så kan flere retter tilberedes eller lages helt ferdige dagen før. Dipper og brød kan lages dagen før servering, mens eksempelvis grillspyd kan forberedes i forkant. Husk å dekke til de ferdige rettene og sett dem kjølig. Bruk kreativiteten og smaksløkene – og sett sammen en deilig meny med smaker og innslag fra alle verdenshjørner.

Et festbrett tar seg pent ut på tapasbordet og er enkelt å lage!

Hvordan vet jeg hvor mye mat jeg trenger?

Det er veldig enkelt å lage for mye mat når man skal lage et flott tapasbord. Vi anbefaler at du planlegger ca. 400-600 gram mat per gjest. Om du likevel er redd for å lage for lite mat, kan en god salat redde dagen. Det samme gjelder viktig tilbehør som aioli, hummus, kryddersmør og brød. Oliven, skinker, pølser, frukt og ost kan også være et fint supplement på tapasbordet. Velg deg ut noen få retter og bygg opp bordet av tilbehør.

SPENNENDE TAPASPRODUKTER: Visste du at du får 3 for 2 på vår tapasserie? Det passer perfekt når du vil prøve litt forskjellige tapasprodukter! Les mer her.

Populære tapasretter

På tapasbordet finner man ofte tradisjonsrettene tapaskjøttboller, Patatas bravas og Pimientos de Padrón. Patatas bravas, også kalt ildfulle poteter, er ovnsbakte poteter servert med en stor klatt majones og bravasaus på toppen. Pimientos de Padrón er små grønne padrónpaprika fra Spania. Vi anbefaler også en god omelett med bacon og potet, spicy scampi med sitroncouscous og bacondadler til tapasbordet.

Småretter på grillen

For å spare tid på kjøkkenet kan man lage flere småretter som kan grilles i forkant av selskapet. Lag flere små grillspyd som gjestene kan forsyne seg av. Spydene kan enkelt tilpasses gjestenes matpreferanser.

Se guide til grillspyd!

Brød og bruschetta

En viktig del av tapasbordet er brød. En god focaccia kan dyppes i deilige dipper eller smøres med eksempelvis hjemmelaget hvitløkssmør. Bruschetta er enkelt å lage og man kan variere hva man ønsker å toppe skivene med.

Se flere oppskrifter på brød her!

Dipper og dressing

Server et utvalg med hummus, dressinger og dipper ved siden av brødet og la gjestene velge selv hva de vil ha på.

Se våre 5 gode dipptips her!

Fargerike salater

Hvis du er redd for å ha for lite mat til gjestene, så kan du lage en eller flere freshe salater. Disse tilfører friskhet til de andre rettene, samtidig som de ser pene ut på bordet.

Se flere smaksrike salater her!

Sleng nektarinene på grillen for ekstra smak!

For de minste 

For de små og muligens kresne gjestene kan tapas kanskje virke skremmende. Derfor kan det være lurt å lage et par retter man vet at slår an hos barna. La de plukke ut det de selv ønsker på tallerkenen. Kanskje blir du overrasket over hva de velger å smake på!

Mac and cheese passer for både store og små!