Focaccia med cherrytomater og pesto | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Bakst Focaccia med cherrytomater og pesto

Focaccia med cherrytomater og pesto

3.5 i snitt
Focaccia med cherrytomater og pesto
Her får du en oppskrift på en saftig focaccia med deilige cherrytomater og pesto. En perfekt forrett eller som tilbehør til de fleste retter.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

Deig (2 focaccia)

0.5 pose
Tørrgjær
500 gr
Hvetemel eller pizzamel
1 ts
Sukker
1 ts
Salt
4 dl
Lunkent vann
6 ss
Olivenolje

Topping

1 kurv
Cherrytomater med gren
1
Pesto
1 ts
Flaksalt

Slik gjør du

 1. Trinn 1

  Bland sukker, gjær og vann i en bakebolle. La stå i 10 minutter. Ha i 2 ss olivenolje, salt og mel. Elt deigen i ca. 10 minutter. Den skal være ganske løs. Heves i 45 minutter på et lunt sted med plastfolie.

  Oppskriften gir 2 focaccia.

 2. Trinn 2

  Smør en rund form med rikelig med olivenolje. Hell deigen i formen og strekk ut i kantene. Springer deigen tilbake kan du vente noen minutter mellom hver gang du strekker. Da får glutenet slappet av. Dryss over litt mer olivenolje slik at hele deigen er dekket med en film av olje. Dekk til med plastfolie og hev i 30 minutter.

 3. Trinn 3

  Spre fingrene litt og lag dype groper i deigen. Hell over resten av olivenoljen og strø med flaksalt. Legg forsiktig på tomater med stilk og trykk halvveis ned i deigen.

 4. Trinn 4

  Forvarm stekeovnen til 225 grader. Stek midt i ovnen i ca. 20–25 minutter. Steketid avhenger av størrelse på form og tykkelse på deig. Avkjøl på rist. Server med pesto.