Blåskjellpasta med squash og cherrytomater

11 ingredienser
2 planlagt
Blåskjellpasta med squash og cherrytomater
Legg oppskrift
i handlelapp

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

1 kg
Blåskjell
1 stk
Sitronsaft
400 g
Pasta
2 fedd
Hvitløk
1 stk
Chili
1 neve
Revet persille
1 stk
Squash
1 kurv
Cherrytomater
0.5 dl
Vann
0.5 dl
Olivenolje
2 klype
Nykvernet pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Vask og rens blåskjellene.

Trinn 2

Varm opp en gryte med lokk. Legg i blåskjellene og tilsett hvitvin eller vann med sitron og damp skjellene til de har åpnet seg. Dette tar ca 5 minutter. Sil deretter av og ta vare på kraften. Kast skjell som ikke har åpnet seg.

Trinn 3

Kok opp en kjele med vann til pasta. Ikke bruk salt (det trengs ikke pga. salt i skjell og saus).

Trinn 5

Varm opp 1/2 dl olivenolje i en panne på middels varme og tilsett hvitløk og chili.

Trinn 6

Tilsett squash og cherrytomatene delt i to og la det surre i noen minutter.

Trinn 7

Tilsett blåskjellene sammen med kraften. La det surre i 5 minutter.

Trinn 8

Sil av pastaen når den er «al dente». Ha pastaen i pannen med skjellen og bland godt. Server med hakket persille og gjerne pangratutto.

Serveringsforslag

I denne skalldyrpastaen kan du også bruke reker. Da må du bare vende de inn rett før servering.