Blåskjellpasta med squash og cherrytomater
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Vask og rens blåskjellene.
-
Trinn 2
Varm opp en gryte med lokk. Legg i blåskjellene og tilsett hvitvin eller vann med sitron og damp skjellene til de har åpnet seg. Dette tar ca 5 minutter. Sil deretter av og ta vare på kraften. Kast skjell som ikke har åpnet seg.
-
Trinn 3
Kok opp en kjele med vann til pasta. Ikke bruk salt (det trengs ikke pga. salt i skjell og saus).
-
Trinn 4
Varm opp 1/2 dl olivenolje i en panne på middels varme og tilsett hvitløk og chili.
-
Trinn 5
Tilsett squash og cherrytomatene delt i to og la det surre i noen minutter.
-
Trinn 6
Tilsett blåskjellene sammen med kraften. La det surre i 5 minutter.
-
Trinn 7
Sil av pastaen når den er «al dente». Ha pastaen i pannen med skjellen og bland godt. Server med hakket persille og gjerne pangratutto.
I denne skalldyrpastaen kan du også bruke reker. Da må du bare vende de inn rett før servering.