Blåskjellpasta med squash og cherrytomater | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Pasta Blåskjellpasta med squash og cherrytomater

Blåskjellpasta med squash og cherrytomater

Ingen vurderinger
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
11 ingredienser
24 planlagt
Blåskjellpasta med squash og cherrytomater

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

1 kg
Blåskjell
1 stk
Sitronsaft
400 gr
Pasta
2 fedd
Hvitløk
1 stk
Chili
1 neve
Revet persille
1 stk
Squash
1 kurv
Cherrytomater
0.5 dl
Vann
0.5 dl
Olivenolje
2 klype
Nykvernet pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Vask og rens blåskjellene.

Trinn 2

Varm opp en gryte med lokk. Legg i blåskjellene og tilsett hvitvin eller vann med sitron og damp skjellene til de har åpnet seg. Dette tar ca 5 minutter. Sil deretter av og ta vare på kraften. Kast skjell som ikke har åpnet seg.

Trinn 3

Kok opp en kjele med vann til pasta. Ikke bruk salt (det trengs ikke pga. salt i skjell og saus).

Trinn 4

Varm opp 1/2 dl olivenolje i en panne på middels varme og tilsett hvitløk og chili.

Trinn 5

Tilsett squash og cherrytomatene delt i to og la det surre i noen minutter.

Trinn 6

Tilsett blåskjellene sammen med kraften. La det surre i 5 minutter.

Trinn 7

Sil av pastaen når den er «al dente». Ha pastaen i pannen med skjellen og bland godt. Server med hakket persille og gjerne pangratutto.

I denne skalldyrpastaen kan du også bruke reker. Da må du bare vende de inn rett før servering.