Klassisk focaccia

Focaccia passer utmerket som tilbehør til middager som pasta, supper, salater – og ikke minst grillmat. Det luftige, italienske brødet med sprø skorpe og smakfull topping er enkelt å lage og løfter ethvert måltid til nye høyder.
Velg antall personer
Voksne
2
Barn
2
Slik gjør du
-
Trinn 1
Løs opp gjæren i lunkent vann og sukker. Bruk kjøkkenmaskin og elt sammen gjærvannet, olje og mel. Tilsett salt. Dekk til deigen og sett lunt til deigen har doblet seg i størrelse.
-
Trinn 2
Smør en form (ca. 30 x 20 cm) med olje. Ha deigen over i formen. Dekk til og hev i en halvtime. Hell olje over deigen og press oljen ned i hull du lager med fingrene. Strø flaksalt og rosmarin over deigen.
-
Trinn 3
Sett ovnen til 220 grader varmluft. Sett formen midt i ovnen i ca. 30 minutter eller til brødet er sprøtt og gyllent. Avkjøl på rist og skjær brødet i store kvadrater.
Prøv også