Hopp til innhold

Klassisk focaccia

3.0 i snitt
Klassisk focaccia
Focaccia passer utmerket som tilbehør til middager som pasta, supper, salater – og ikke minst grillmat. Det luftige, italienske brødet med sprø skorpe og smakfull topping er enkelt å lage og løfter ethvert måltid til nye høyder.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

1 pk
Fersk gjær
7 dl
Vann
1 ts
Sukker
1 kg
Pizzamel
2 dl
Olivenolje
1 ts
Salt
3 ss
Rosmarin
2 ts
Flaksalt

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Løs opp gjæren i lunkent vann og sukker. Bruk kjøkkenmaskin og elt sammen gjærvannet, olje og mel. Tilsett salt. Dekk til deigen og sett lunt til deigen har doblet seg i størrelse.

  2. Trinn 2

    Smør en form (ca. 30 x 20 cm) med olje. Ha deigen over i formen. Dekk til og hev i en halvtime. Hell olje over deigen og press oljen ned i hull du lager med fingrene. Strø flaksalt og rosmarin over deigen.

  3. Trinn 3

    Sett ovnen til 220 grader varmluft. Sett formen midt i ovnen i ca. 30 minutter eller til brødet er sprøtt og gyllent. Avkjøl på rist og skjær brødet i store kvadrater.