Hopp til innhold

Frokostrundstykker

3.6 i snitt
Frokostrundstykker
Lag deilige frokostrundstykker ved å blande ulike meltyper, forme rundstykker og la dem heve over natten. Denne enkle oppskriften gir en perfekt start på dagen.

Antall personer

4 voksne
0 barn

Ingredienser

3 dl
Kaldt vann
0.5 stk
Tørrgjær
5.5 dl
Mel
1 ts
Honning
1.5 ss
Olje
1 stk
Egg til pensling
1 klype
Salt
2 dl
Sesamfrø, eller andre frø/kjerner til topping

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Bland alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin eller for hånd. Hold igjen litt av melet slik at du kan justere til riktig konsistens. Velg gjerne en blanding av fint og grovt mel. Start med det fine melet, ca. 3 dl, og tilsett grovere etterhvert (sammalt hvete, rug, havre, bygg, osv).

  2. Trinn 2

    Elt godt og form 8–9 rundstykker. Bruk gjerne olivenolje på hendene, så kleber ikke deigen. Det er ikke nødvendig å rulle rundstykkene, bare klapp dem lett sammen og legg på bakepapir på et brett. Tre en plastpose over hele brettet og sett i kjøleskapet til morgenen etter.

  3. Trinn 3

    Hvis du vil så ser det fint ut og smaker deilig med solsikkekjerner, sesamfrø, valmuefrø eller havregryn på toppen. Da trenger du 1 egg til å pensle med. Ta ut av kjøleskapet og la heve i 20–30 minutter på et lunt sted. Stek på 230°C i 10–11 minutter.