Hjemmelagde pølsebrød | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold

Hjemmelagde pølsebrød

4.0 i snitt
Hjemmelagde pølsebrød
Det er enkelt å ta med seg en pakke pølsebrød fra butikken, men det er faktisk nesten like enkelt å lage hjemmelagde pølsebrød selv. Prøv selv, da vel!

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

440 gr
Hvetemel
0.5 pose
Tørrgjær
1 ss
Sukker
1 ts
Salt
2.5 dl
Lunken melk
2 ss
Nøytral olje
2 stk
Egg
1 neve
Sesamfrø, til pynt

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Bland gjær, salt, sukker og mel og spe med lunken melk, egg og olje. Elte deigen med kjøkkenmaskin eller for hånd i minimum 5 min. Kle deigen med plast og sett lun t i 20 min.

  2. Trinn 2

    Ta ut deigen på en melet overflate og del i 8 emner. Dekk en stekeplate med bakepapir. Form emnene til ønsket lengde. Legg på stekeplaten med litt avstand imellom. Legg et klede over og hev i 15-20 min. Sett ovnen til 190 grader, varmluft.

  3. Trinn 3

    Pensle brødene med sammenpisket egg og strø over sesamfrø. Sett midt i ovnen og stek i ca. 17 min. til brødene er gylne. Avkjøl på rist.

LAGET AV

Helle Øder Valebrokk

I samarbeid med matskribent og kokebokforfatter Helle Øder Valebrokk får du enkle og gode hverdagsoppskrifter for hele familien.