Hjemmelaget polarbrød

Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Smelt smør i en kasserolle. Ta kjelen til side og tilsett melk og vann.
-
Trinn 2
Ha sukker, salt og mel i bakebollen som hører til kjøkkenmaskinen. Slå på maskinen på lav hastighet. Spe med væsken mens du kjør til alle ingrediensene er blandet sammen. Øk hastigheten og elt til deigen er ganske fast. Dekk til bakebollen og la deigen heve 45 minutter på et lunt sted.
Du kan også gjøre dette for hånd. Ha væsken i bollen med det tørre og rør først sammen med en sleiv. Når væsken er blandet inn i melet går du over til å kna deigen med hendene.
-
Trinn 3
Del deigen i 20 emner. Kjevle ut emnene til ca. 5 mm tykke sirkler. Prikk brødene med en gaffel og la dem etterheve i 30 minutter på et stekebrett med bakepapir.
-
Trinn 4
Forvarm stekeovnen til 220 grader. Stek deretter i ca. 10 minutter. Avkjøl på en rist.