Proteinrundstykker | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold

Proteinrundstykker

4.0 i snitt
Proteinrundstykker
Kesam er en god kilde til protein, og veldig fin å bake med. Resultatet av denne oppskriften blir mettende, deilige rundstykker som er supre i matboksen til både store og små.

Velg antall personer

Voksne
3
Barn
3

Ingredienser

300 gr
Kesam naturell
0.5 dl
Vann
1 ss
Tørrgjær
2 stk
Egg
3 ss
Nøytral olje
300 gr
Sammalt hvetemel, grovmalt
300 gr
Hvetemel eller Fibra
1 dl
Sesamfrø
0.5 ts
Salt
1 dash
Melk, til pensling

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Varm kesam og vann til 37 grader. Bland inn tørrgjær. Sett til side i 5 minutter.

  2. Trinn 2

    Pisk egg og bland med olje og kesamblandingen. Spe med mel, sesamfrø og salt og elt til en fin deig. Sett lunt i 30 minutter. Sett ovnen til 200 grader, varmluft.

  3. Trinn 3

    Del deigen i 10 emner og trill ut boller. Sett på et bakebrett med bakepapir. Dekk til og hev i 10 minutter. Pensle bollene med melk og strø evt. litt mer sesamfrø over. Sett brettet midt i ovnen og stek i ca. 20 minutter til rundstykkene er ferdige. Avkjøl på rist.

Antall

10 rundstykker