Proteinrundstykker
Kesam er en god kilde til protein, og veldig fin å bake med. Resultatet av denne oppskriften blir mettende, deilige rundstykker som er supre i matboksen til både store og små.
Velg antall personer
Voksne
3
Barn
3
Slik gjør du
-
Trinn 1
Varm kesam og vann til 37 grader. Bland inn tørrgjær. Sett til side i 5 minutter.
-
Trinn 2
Pisk egg og bland med olje og kesamblandingen. Spe med mel, sesamfrø og salt og elt til en fin deig. Sett lunt i 30 minutter. Sett ovnen til 200 grader, varmluft.
-
Trinn 3
Del deigen i 10 emner og trill ut boller. Sett på et bakebrett med bakepapir. Dekk til og hev i 10 minutter. Pensle bollene med melk og strø evt. litt mer sesamfrø over. Sett brettet midt i ovnen og stek i ca. 20 minutter til rundstykkene er ferdige. Avkjøl på rist.
Antall
10 rundstykker
Prøv også