Eltefrie grove rundstykker | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Bakst Brød og rundstykker Eltefrie grove rundstykker

Eltefrie grove rundstykker

3.5 i snitt
Eltefrie grove rundstykker
Gode, varme rundstykker er herlige til helgefrokosten. Med eltefri metode kan du kose deg med rundstykker også på hverdagsmorgenene, helt uten å kna.

Velg antall personer

Voksne
3
Barn
3

Ingredienser

400 gr
Hvetemel
150 gr
Sammalt hvetemel grovmalt
100 gr
Havregryn
1.5 ts
Salt
2 ts
Tørrgjær
5 dl
Kaldt vann
3 ss
Olivenolje
1 stk
Egg til pensling
1 neve
Valmuefrø eller sesamfrø til topping (valgfritt)

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Ha olje og vann i en bakebolle. Spe med de tørre ingredienser og rør sammen. Dekk til deigen med plast og la stå natten over, gjerne på et kjølig sted.

  2. Trinn 2

    Velt deigen ut på en melet overflate og del i 12 emner. Form til rundstykker. Legg hvert emne med god avstand på en stekeplate med bakepapir. Pensle med sammenpisket egg og strø eventuelt frø på.

  3. Trinn 3

    Sett i kald ovn (midt i ovnen) og sett ovnen på 200 grader varmluft. Stek til rundstykkene er gylne, ca. 30–35 minutter. Avkjøl på rist.