Grove horn | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold

Grove horn

3.4 i snitt
Grove horn
En porsjon grove horn er supert å ha tilgjengelig i fryseren, så lag gjerne dobbelt opp av disse. Perfekt som god lunsj på kontoret eller på skolen.

Velg antall personer

Voksne
3
Barn
3

Ingredienser

60 gr
Smør
3 dl
Melk
0.5 pk
Gjær
325 gr
Hvetemel
1 dl
Lettkokte havregryn
100 gr
Sammalt mel, grovt
1 ts
Salt
1 stk
Egg til pensling
1 neve
Sesamfrø

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Smelt smør. Ta gryten av pannen og hell melken oppi.

     

  2. Trinn 2

    Hell smørmelken i en bakebolle og smuldre gjæren. Rør og la stå i ti minutter før du tilsetter de tørre ingrediensene. Elt sammen til en fin deig.

  3. Trinn 3

    Dekk over og sett til hevning et lunt sted i en time eller til deigen har hevet seg til det dobbelte.

  4. Trinn 4

    Sett ovnen til 220 grader, varmluft. Ha deigen over på en melet flate. Kjevle ut til to avlange stykker. Skjær stykkene i trekanter og rull hver trekant mot spissen. Form til horn. Sett på bakebrett kledd med bakepapir.

  5. Trinn 5

    Dekk til og la etterheve i 15 minutter før du pisker egg og pensler hvert horn. Strø sesamfrø over og sett midt i ovnen i ca. 15-17 minutter til hornene er gylne. Avkjøl på rist.