Grove horn
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Smelt smør. Ta gryten av pannen og hell melken oppi.
Tips!
Har du melk som har gått ut på dato, men som fremdeles er frisk? Bruk den til å bake med. -
Trinn 2
Hell smørmelken i en bakebolle og smuldre gjæren. Rør og la stå i ti minutter før du tilsetter de tørre ingrediensene. Elt sammen til en fin deig.
-
Trinn 3
Dekk over og sett til hevning et lunt sted i en time eller til deigen har hevet seg til det dobbelte.
-
Trinn 4
Sett ovnen til 220 grader, varmluft. Ha deigen over på en melet flate. Kjevle ut til to avlange stykker. Skjær stykkene i trekanter og rull hver trekant mot spissen. Form til horn. Sett på bakebrett kledd med bakepapir.
-
Trinn 5
Dekk til og la etterheve i 15 minutter før du pisker egg og pensler hvert horn. Strø sesamfrø over og sett midt i ovnen i ca. 15-17 minutter til hornene er gylne. Avkjøl på rist.
Tips til pålegg:
- Ost, skinke og salat: Del hornet i to. Legg noen salatblader, osteskiver og kokt skinke (eller spekeskinke) på hver halvdel eller imellom som en sandwich.
- Mozzarellaskiver, avokado og tomat: Legg skiver av mozzarella, tomat og avokado i hornene. Du kan til og med mose avokadoen og smøre hornene med den, før du legger på resten av pålegget.
- Salami, ost og agurk: Finn frem din favorittsalami og legg den lagvis med ost og agurkskiver. Er det noen timer til du skal spise hornet er det smart å legge agurkskivene i en boks og legge på rett før du skal spise. Dette for å hindre at pålegget og brødet blir fuktig.
- Tunfiskrøre: Bland en boks tunfisk med 2 ss majones. Finhakk en sjalottløk og bland i røren. Litt finhakket dill smaker også godt. Krydre med salt og pepper og et par dråper sitronsaft.