Horn med ost og skinke
Antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Ha mel, gjær(smuldre opp), og salt i en kjøkkenmaskinbolle med eltekrok. Bland alt sammen. Smelt smøret i en kjele, trekk av platen og tilsett melk.
-
Trinn 2
Ha smør/melkeblandingen sammen med de tørre ingrediensene og elt på lav hastighet i 10 minutter. Samle deigen sammen til en ball og la heve i en stor bolle i ca. 45 minutter eller til dobbel størrelse. Ha deigen ut på en melet kjøkkenbenk og press luften ut. Del deigen i to deler.
-
Trinn 3
Kjevle hver del ut til en stor runding. Bruk en kniv eller pizzakutter og kutt 8 pizzadeler. Altså skal du få 8 deler ut av hver runding. 16 til sammen. Ha litt (eller mye) revet ost og hakket salami/bacon/skinke på den bredeste delen av pizzastykket. Rull innover slik at du får fine horn.
-
Trinn 4
Kle to stekebrett med bakepapir og plasser 8 horn på hvert brett. La stå i 15 minutter før steking. Pensle med pisket egg og strø valmuefrø/sesamfrø over. Stek på 200 grader i 12-15 minutter.