Grove rundstykker
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Kok opp vann. Ta kjelen av platen og bland inn melk. Løs opp gjær i en bakebolle, tilsett sukker og hell over melkevannet. Rør og la stå i fem minutter.
-
Trinn 2
Bland det tørre i en bolle (unntatt kjernene). Spe litt og litt av melblandingen i det våte, mens du elter deigen i en kjøkkenmaskin. Tilsett olje og salt. Ha i halvparten av kjernene til slutt når deigen er fast, og elt litt til.
-
Trinn 3
Dekk bollen med plast og la heve et lunt sted i 45 minutter.
-
Trinn 4
Kna deigen og del i 15 emner. Trill emnene runde og legg på stekebrett med bakepapir. Dekk brettet med et fuktig kjøkkenhåndkle og la hvile i 30 minutter.
-
Trinn 5
Sett ovnen på 220 grader. Pensle rundstykkene med melk eller vann, og strø resten av kjernene over. Stek midt i ovnen i cirka 10 minutter eller til de er gylne. Avkjøl på rist og nyt.
Oppskriften gir
15 rundstykker.