Grove rundstykker | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold

Grove rundstykker

4.0 i snitt
Grove rundstykker
Ferske, grove rundstykker som er enkle å lage. Lag dobbel porsjon og frys ned, så har du alltid hjemmelagde rundstykker til frokost eller matpakka.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

3 dl
Helmelk
25 gr
Fersk gjær
120 gr
Havregryn
50 gr
Gresskarkjerner eller blandede kjerner
3 dl
Vann
2 ts
Salt
4 ss
Olje
1 ss
Sukker
240 gr
Sammalt mel, grovt
575 gr
Hvetemel

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Kok opp vann. Ta kjelen av platen og bland inn melk. Løs opp gjær i en bakebolle, tilsett sukker og hell over melkevannet. Rør og la stå i fem minutter.

  2. Trinn 2

    Bland det tørre i en bolle (unntatt kjernene). Spe litt og litt av melblandingen i det våte, mens du elter deigen i en kjøkkenmaskin. Tilsett olje og salt. Ha i halvparten av kjernene til slutt når deigen er fast, og elt litt til.

  3. Trinn 3

    Dekk bollen med plast og la heve et lunt sted i 45 minutter.

  4. Trinn 4

    Kna deigen og del i 15 emner. Trill emnene runde og legg på stekebrett med bakepapir. Dekk brettet med et fuktig kjøkkenhåndkle og la hvile i 30 minutter.

  5. Trinn 5

    Sett ovnen på 220 grader. Pensle rundstykkene med melk eller vann, og strø resten av kjernene over. Stek midt i ovnen i cirka 10 minutter eller til de er gylne. Avkjøl på rist og nyt.

Oppskriften gir

15 rundstykker.