Grove horn med ost og skinke
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Smelt smør. Ta gryten av pannen og hell melken oppi
-
Trinn 2
Hell smørmelken i en bakebolle og smuldre i gjæren. Rør og la stå i 10 minutter. Tilsett de tørre ingrediensene. Elt sammen til en fin deig.
-
Trinn 3
Dekk over og sett til heving et lunt sted. La heve i en time eller til deigen har hevet til det dobbelte.
-
Trinn 4
Kjevle ut deigen til en sirkel. Del i åtte kakestykker. Smør på pizzasaus eller ketchup. Strø på ost og strimlet skinke. Rull sammen “kakestykkene” slik at den tynneste spissen er den siste som rulles. Form til horn og sett på et stekebrett med bakepapir.
-
Trinn 5
Sett ovnen til 220 grader, varmluft. Dekk til og la hornene etterheve i 15 minutter. Pisk egg og pensle hvert horn. Strø sesamfrø over og sett midt i ovnen i ca. 13-14 minutter til hornene er gylne. Avkjøl på rist.