Hjemmelaget brød med gulrot
Hjemmelaget brød med gulrot er et brød med god smak og sødme. Gulrøttene gir fuktighet til gjærbaksten, og dette gulrotbrødet blir garantert en favoritt!
Velg antall personer
Voksne
2
Barn
2
Slik gjør du
-
Trinn 1
Kok opp vann og hell over solsikkefrø og gresskarkjerner. La stå i et par timer til kjernene har absorbert vannet. Hell av overflødig vann.
-
Trinn 2
Varm melken. Riv gulrøtter og ha dem i melken sammen med sukker og salt. Ta av platen og kjøl ned til kroppstemperatur. Hell over i en bakebolle.
-
Trinn 3
Smuldre gjær i gulrotmelken. Tilsett begge typene mel og elt. Tilsett gresskarkjerner, solsikkefrø og valnøtter. La deigen heve i 45 min.
-
Trinn 4
Sett ovnen på 200 grader varmluft. Ha deigen over i en smurt brødform. Stek i ca. 35 minutter. Avkjøl brødet på rist.
Antall:
1 brød.
Prøv også