Hopp til innhold

Hjemmelaget brød med gulrot

3.0 i snitt
Tidsbruk 210 minutter
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
10 ingredienser
66 planlagt
Hjemmelaget brød med gulrot

Hjemmelaget brød med gulrot er et brød med god smak og sødme. Gulrøttene gir fuktighet til gjærbaksten, og dette gulrotbrødet blir garantert en favoritt!

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

30 gr
Solsikkefrø
150 gr
Gulrøtter
2 dl
Melk
30 gr
Fersk gjær
70 gr
Sammalt hvete
60 gr
Hakkede valnøtter
6 dl
Vann
1 ts
Salt
1 ts
Sukker
300 gr
Hvetemel

Slik gjør du

Trinn 1

Kok opp vann og hell over solsikkefrø og gresskarkjerner. La stå i et par timer til kjernene har absorbert vannet. Hell av overflødig vann.

Trinn 2

Varm melken. Riv gulrøtter og ha dem i melken sammen med sukker og salt. Ta av platen og kjøl ned til kroppstemperatur. Hell over i en bakebolle.

Trinn 3

Smuldre gjær i gulrotmelken. Tilsett begge typene mel og elt. Tilsett gresskarkjerner, solsikkefrø og valnøtter. La deigen heve i 45 min.

Trinn 4

Sett ovnen på 200 grader varmluft. Ha deigen over i en smurt brødform. Stek i ca. 35 minutter. Avkjøl brødet på rist.

Antall:

1 brød.