Brødkrans | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold

Brødkrans

4.4 i snitt
Brødkrans
Hjemmebakt brød hører påskefrokosten til. Denne saftige brødkransen lager du på bare 1 time. Perfekt til lange helgefrokoster!

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

3.5 dl
Melk (0,5 dl til pensling)
0.5 ts
Sukker
1 ts
Bakepulver
0.5 pk
Fersk gjær
350 gr
Hvetemel
200 gr
Sammalt mel, grovt
1 ts
Salt
75 gr
Smeltet smør

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Løs opp gjæren i lunken melk. Tilsett salt, bakepulver og sukker og spe med smeltet smør. Tilsett litt og litt mel og elt sammen til en fin deig. Dekk til og sett til heving i 40 min.

  2. Trinn 2

    Ha deigen over på en melet flate. Del deigen i tre og rull ut til pølser som måler ca. 65 cm. Finn frem et bakebrett kledd med bakepapir.

  3. Trinn 3

    Sett ovnen på 180 grader, varmluft. Legg de tre pølsene på brettet og lag en flette. Form til en krans og skjul endene på fletta under kransen. La heve i 15 min. og pensle så kransen med melk. Sett midt i ovnen i ca. 20-25 min. Avkjøl på rist.

LAGET AV

Helle Øder Valebrokk

I samarbeid med matskribent og kokebokforfatter Helle Øder Valebrokk får du enkle og gode hverdagsoppskrifter for hele familien.