Grov focaccia
En god, grov focaccia er nydelig tilbehør. Den kan også fungere som blikkfang på et festbord.
Velg antall personer
Voksne
2
Barn
2
Slik gjør du
-
Trinn 1
Bland mel og havregryn, og sett klart. Bland vann, sukker og gjær i en bakebolle. Tilsett et par ss olivenolje, salt og melblandingen. Elt i ca. 10 minutter.
-
Trinn 2
Når deigen har fin konsistens, legg et lag plast over bollen og dekk til med et kjøkkenhåndkle. Sett deigen et lunt sted til heving i 45 minutter.
-
Trinn 3
Sett ovnen på 225 grader, varmluft. Smør en form (26 x 20 cm) med 2 ss olje og ha deigen over i formen. Press fingre i deigen slik at du får hull. Ringle 2 ss god olivenolje og flaksalt over.
-
Trinn 4
Stek midt i ovnen i ca. 30 minutter. Avkjøl på rist.
Prøv også