Grov focaccia | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold

Grov focaccia

3.7 i snitt
Grov focaccia
En god, grov focaccia er nydelig tilbehør. Den kan også fungere som blikkfang på et festbord.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

2.5 dl
Lunkent vann
0.5 pose
Tørrgjær
2 ts
Sukker
2 dl
Hvetemel
1 dl
Havregryn
1 dl
Sammalt mel, grovt
0.5 dl
Salt
1 neve
Flaksalt (til dekorasjon og smak)
6 ss
Olivenolje

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Bland mel og havregryn, og sett klart. Bland vann, sukker og gjær i en bakebolle. Tilsett et par ss olivenolje, salt og melblandingen. Elt i ca. 10 minutter.

  2. Trinn 2

    Når deigen har fin konsistens, legg et lag plast over bollen og dekk til med et kjøkkenhåndkle. Sett deigen et lunt sted til heving i 45 minutter.

  3. Trinn 3

    Sett ovnen på 225 grader, varmluft. Smør en form (26 x 20 cm) med 2 ss olje og ha deigen over i formen. Press fingre i deigen slik at du får hull. Ringle 2 ss god olivenolje og flaksalt over.

  4. Trinn 4

    Stek midt i ovnen i ca. 30 minutter. Avkjøl på rist.