Focaccia Pugliese
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Skrell og kutt potetene i grove biter. Dekk så vidt med vann og kok til de er godt møre. Ta vare på kokevannet.
-
Trinn 2
Mos potetene og tilsett salt og olivenolje.
-
Trinn 3
Bland 1,2 dl potetvann med 1,2 dl kaldt vann og løs opp gjæret i vannet (Pass på at det ikke er for varmt, ca 37 ˚C).
-
Trinn 4
Hell melet på benken i en vulkanformet haug og lag et krater i midten
-
Trinn 5
Legg i potetmosen og arbeid den inn mens du tilsetter væsken litt og litt og arbeider den godt inn. Bland deigen for hånd i minimum 10 minutter. Den endelige konsistensen skal være ganske klissete. Juster evt. med væske eller mel.
-
Trinn 6
Ha deigen i en bolle smurt med olivenolje. La deigen heve under et fuktig klede i ca to timer.
-
Trinn 7
Dekk bunnen av en langpanne eller en rund støpejernspanne med et lynt lag olivenolje. Fordel deigen utover med oljede fingre og strekk den forsiktig til du får en fin rund form.
-
Trinn 8
Dytt inn cherrytomater kuttet i to med snittflaten ned. Legg evt. på annen ønsket topping som løk og oliven. Drypp over olivenolje og dryss over litt flaksalt og tørket oregano.
-
Trinn 9
Dekk til og la den hvile i 15 minutter før du steker på 200 ˚C i ca 20 minutter.