Focaccia med «blomster»

Ingen vurderinger
Tidsbruk 150 minutter
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
7 ingredienser
Focaccia med «blomster»
Legg oppskrift
i handlelapp
Finn frem din indre Picasso og dekorer focacciaen med urter og grønnsaker. Her er det ingen begrensninger. Kun fantasien som setter stopper.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Deig

0.5 pose
Tørrgjær
500 g
Hvetemel eller pizzamel
1 ts
Sukker
1 ts
Salt
4 dl
Lunkent vann
6 ss
Olivenolje

Topping

1 stk
Diverse grønnsaker: paprika, vårløk, oliven, cherrytomater, løkringer og diverse urter er egnet

Slik gjør du

Trinn 1

Bland sukker, gjær og vann i en bakebolle. La stå i 10 minutter. Ha i 2 ss olivenolje, salt og mel. Elt deigen i ca. 10 minutter. Den skal være ganske løs. Heves i 45 minutter på et lunt sted med plastfolie.

Trinn 2

Smør en ildfast form (ca. 26x20 cm) rikelig med olivenolje. Hell deigen i formen og strekk ut i kantene. Springer deigen tilbake kan du vente noen minutter mellom hver gang du strekker. Da får glutenet slappet av. Dryss over litt mer olivenolje slik at hele deigen er dekket med en film av olje. Dekk til med plastfolie og hev i 30 minutter.

Trinn 3

Spre fingrene litt og lag dype groper i deigen. Hell over resten av olivenoljen og strø over flaksalt. Pynt med det du vil: matblomster, løk, squash, aubergine, potet, paprika, oliven, purre, sitron, sopp, urter som rosmarin, dill, gressløk og persille.

Trinn 4

Forvarm stekeovnen til 225 grader. Stek midt i ovnen i ca. 20–25 minutter. Steketid avhenger av størrelse på form, tykkelse på deig og mengde pynt. Avkjøl på rist.