Focaccia med «blomster» | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Bakst Brød og rundstykker Focaccia med «blomster»

Focaccia med «blomster»

5.0 i snitt
Focaccia med «blomster»
Finn frem din indre Picasso og dekorer focacciaen med urter og grønnsaker. Her er det ingen begrensninger. Kun fantasien som setter stopper.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

Deig

0.5 pose
Tørrgjær
500 gr
Hvetemel eller pizzamel
1 ts
Sukker
1 ts
Salt
4 dl
Lunkent vann
6 ss
Olivenolje

Topping

1 stk
Diverse grønnsaker: paprika, vårløk, oliven, cherrytomater, løkringer og diverse urter er egnet

Slik gjør du

 1. Trinn 1

  Bland sukker, gjær og vann i en bakebolle. La stå i 10 minutter. Ha i 2 ss olivenolje, salt og mel. Elt deigen i ca. 10 minutter. Den skal være ganske løs. Heves i 45 minutter på et lunt sted med plastfolie.

 2. Trinn 2

  Smør en ildfast form (ca. 26×20 cm) rikelig med olivenolje. Hell deigen i formen og strekk ut i kantene. Springer deigen tilbake kan du vente noen minutter mellom hver gang du strekker. Da får glutenet slappet av. Dryss over litt mer olivenolje slik at hele deigen er dekket med en film av olje. Dekk til med plastfolie og hev i 30 minutter.

 3. Trinn 3

  Spre fingrene litt og lag dype groper i deigen. Hell over resten av olivenoljen og strø over flaksalt. Pynt med det du vil: matblomster, løk, squash, aubergine, potet, paprika, oliven, purre, sitron, sopp, urter som rosmarin, dill, gressløk og persille.

 4. Trinn 4

  Forvarm stekeovnen til 225 grader. Stek midt i ovnen i ca. 20–25 minutter. Steketid avhenger av størrelse på form, tykkelse på deig og mengde pynt. Avkjøl på rist.