Focaccia med rosmarin og bacon
Prøv denne foccacien som en forrett eller siderett til pasta, supper eller gryter. Den kraftige smaken fra rosmarinen og salte smaken fra baconet gjør dette til en favoritt.
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Bland sukker, gjær og vann i en bakebolle. La stå i 10 minutter. Ha i 2 ss olivenolje, salt og mel. Elt deigen i ca. 10 minutter. Den skal være ganske løs. Heves i 45 minutter på et lunt sted med plastfolie.
-
Trinn 2
Smør deigen inn med 1 ss olje. Trill fire boller og trykk ned på et bakebrett. Dekk til og hev i 30 minutter.
-
Trinn 3
Skjær bacon i strimler. Stek på lav temperatur i pannen til de er sprø. La fettet renne av på kjøkkenpapir. Trykk bitene ned i deigen og legg rosmarin på toppen. Dryss over litt olivenolje og flaksalt.
-
Trinn 4
Forvarm stekeovnen til 225 grader. Stek midt i ovnen i ca. 20–25 minutter. Steketid avhenger av størrelse på form og tykkelse på deig. Avkjøl på rist.
Oppskriften gir 4 porsjonsfocaccia.