Minifocaccia med oliven og rosmarin | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Bakst Brød og rundstykker Minifocaccia med oliven og rosmarin

Minifocaccia med oliven og rosmarin

4.4 i snitt
Minifocaccia med oliven og rosmarin

Focaccia er fantastisk godt og små focacciaer er enda bedre. Toppes med oliven, rosmarin, olje og salt. Perfekt som siderett.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

1 pose
Tørrgjær
3 dl
Lunkent vann
1 ss
Honning
2 ts
Salt
0.5 dl
God olivenolje
6 dl
Hvetemel

Topping

1 neve
Sort oliven
1 neve
Fersk rosmarin
0.5 dl
God olivenolje
0.5 ss
Flaksalt (mengde tilpasses etter smak)

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Løs opp gjær i lunkent vann. Tilsett honning, salt, olje og mel. Elt deigen godt sammen for hånd eller i en kjøkkenmaskin. Hev til dobbel størrelse på et lunt sted ca. 1–2 timer.

  2. Trinn 2

    Del deigen opp i åtte emner og trill til runde baller. Trykk hvert emne ut til flate, runde brød. Legg på stekebrett med bakepapir. La etterheve i minst 30 minutter.

  3. Trinn 3

    Stikk noen groper i brødene med fingrene og press inn sorte oliven og/eller små kvaster med rosmarin. Ringle over olivenolje og dryss på flaksalt.

    Stek brødene på 220 °C midt i ovnen i 10–12 minutter, eller til de har fått en gyllen farge.