Minifocaccia med oliven og rosmarin | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold

Minifocaccia med oliven og rosmarin

4.7 i snitt
Tidsbruk 90 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
10 ingredienser
46 planlagt
Minifocaccia med oliven og rosmarin

Focaccia er fantastisk godt og små focacciaer er enda bedre. Toppes med oliven, rosmarin, olje og salt. Perfekt som siderett.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

1 pose
Tørrgjær
3 dl
Lunkent vann
1 ss
Honning
2 ts
Salt
0.5 dl
God olivenolje
6 dl
Hvetemel

Topping

1 neve
Sort oliven
1 neve
Fersk rosmarin
0.5 dl
God olivenolje
0.5 ss
Flaksalt (mengde tilpasses etter smak)

Slik gjør du

Trinn 1

Løs opp gjær i lunkent vann. Tilsett honning, salt, olje og mel. Elt deigen godt sammen for hånd eller i en kjøkkenmaskin. Hev til dobbel størrelse på et lunt sted ca. 1–2 timer.

Trinn 2

Del deigen opp i åtte emner og trill til runde baller. Trykk hvert emne ut til flate, runde brød. Legg på stekebrett med bakepapir. La etterheve i minst 30 minutter.

Trinn 3

Stikk noen groper i brødene med fingrene og press inn sorte oliven og/eller små kvaster med rosmarin. Ringle over olivenolje og dryss på flaksalt.

Stek brødene på 220 °C midt i ovnen i 10–12 minutter, eller til de har fått en gyllen farge.