Minifocaccia med oliven og rosmarin
Focaccia er fantastisk godt og små focacciaer er enda bedre. Toppes med oliven, rosmarin, olje og salt. Perfekt som siderett.
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Løs opp gjær i lunkent vann. Tilsett honning, salt, olje og mel. Elt deigen godt sammen for hånd eller i en kjøkkenmaskin. Hev til dobbel størrelse på et lunt sted ca. 1–2 timer.
-
Trinn 2
Del deigen opp i åtte emner og trill til runde baller. Trykk hvert emne ut til flate, runde brød. Legg på stekebrett med bakepapir. La etterheve i minst 30 minutter.
-
Trinn 3
Stikk noen groper i brødene med fingrene og press inn sorte oliven og/eller små kvaster med rosmarin. Ringle over olivenolje og dryss på flaksalt.
Stek brødene på 220 °C midt i ovnen i 10–12 minutter, eller til de har fått en gyllen farge.