Pølsetopping til grillfesten
Pølsetopping med ananas og jalapeño
Pølsetopping med ananas og jalapeño passer perfekt til alle typer pølser og burgere.
Ingredienser:
- 1/2 moden ananas eller en boks hermetiserte ananas
- 4 ringer syltede jalapeños, rød eller grønn
- 1 ts limesaft
- 1/2 ts finrevet limeskall
- 1 ss nøytral olje
Slik gjør du:
Trinn 1
Skjær skallet av ananasen og fjerne stammen i midten. Skjær frukten i små terninger.
Trinn 2
Grovhakk jalapeño og bland med ananasen. Tilsett olje og limeskall. Smak til med limesaft. Sett i kjøleskapet en times tid før servering.
Les også: Grillguiden – Årets beste grillmat, tilbehør og tips
Potetsalat med bacon og sennep
Lag tysk potetsalat med bacon og sennep. Denne passer perfekt til grillpølser, bratwurst eller wienerpølser.
Ingredienser:
- 600 g poteter
- 100 g bacon i skiver
- 1/2 purre
- 1/2 dl hvitvinsedddik
- 3 ss olivenolje
- 2 ss grov sennep med korn
- 1 ss sukker
- Salt og pepper
- 2 ss finhakket persille
Slik gjør du:
Trinn 1
Skrell potetene og del i terninger. Kok møre i lettsaltet vann. Sil av vannet. Skjær bacon i strimler og stek gyllent i pannen.
Trinn 2
Bland eddik, olje og sukker. Rør inn sennep. Tilsett potetene og bacon. Bland forsiktig.
Trinn 3
Skjær purren i skiver og bland i potetsalaten. Smak til med salt og pepper. Dryss over persille og server til pølser.
Syltet kål
Syltet kål passer fint til grillmaten. Krydre med nesten hva du vil. Digg blir det uansett!
Ingredienser:
- 1/2 hvitkål
- 2 dl vann
- 1 dl hvitvinseddik
- 1 ts salt
- 1 ts sukker
Slik gjør du:
Trinn 1
Skjær kålen i tynne strimler. Kok opp vann. Bland inn hvitvinseddik, sukker og salt.
Trinn 2
Hell over kålen, bland godt og kjøl ned. Sil av vannet og server.
Tips
Agurkrelish
Med hjelp av sylteagurker og laken i glasset, kan du lage en skikkelig god agurkrelish som passer fint som pølsetopping.
Ingredienser:
- 1/2 agurk
- 1/2 glass sylteagurker i skiver
- 1 dl syltelake fra sylteagurkene
- 1 sjalottløk
- 1 rød chili
- Salt og pepper
Slik gjør du:
Trinn 1
Del agurken i to på langs og skrap ut kjernehuset med en skje. Kutt agurk, sjalottløk og sylteagurk i biter. Ha i en kjøkkenmaskin og kjør grovt. Du kan også bruke stavmikser, men vær forsiktig så du ikke moser for mye.
Trinn 2
Bland inn syltelaken fra sylteagurkene med resten av grønnsakene. Finhakk chili og vend inn. Smak til med salt og pepper.
Prøv en sommerlig dessert på grillen
Lær mer