Så enkelt pynter du bordet til 17. mai | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Lær mer Så enkelt pynter du bordet til 17. mai

Så enkelt pynter du bordet til 17. mai

Skal du samle familie og venner til 17. mai? Her får du tips til hvordan du dekker bordet til en herlig feiring i rødt, hvitt og blått.

17. mai er en festdag for både store og små, hvor alt skal pyntes i flaggets farger. Alt fra servise, servietter, bær og blomster kan brukes for å skape en liten bit av Norge hjemme. Under får du enkle tips til 17. mai-bordet.

Pynt bordet i flaggets farger

Bruk hvite duker, enkelt servise og de glassene du har, så er du allerede langt på vei. Suppler deretter med naturlige farger for å gi bordet riktig fargetema, som skåler med bær eller friske vårblomster i rødt, hvitt og blått. Bjørkekvister gjør seg godt i vaser og gir en vårlig følelse.

Finn frem dine fineste lysestaker og tilføy levende lys til feiringen. Det gir alltid en høytidelig og hyggelig stemning. Hos REMA 1000 finner du et utvalg av 17. mai-effekter, som servietter, lys, flagg og fløyter, som kan skape et morsomt fargespill til bordet.

Kanskje fjorårets litt slitne 17. mai-sløyfe gjør seg godt som bordkort i år?

dekk meg

Foto: Vibeke Langøren, Bengtgarden.com

Mat som bordpynt

Hvorfor ikke bruke maten som en del av dekorasjonene? Den klassiske kransekaken med flagg gjør seg alltid godt som rommets midtpunkt. Makroner i rødt, hvitt og blått, vannmelon eller jordbærtårn skaper og et godt spill til bordet.

Ved innkjøp av små kakeflagg kan enhver rett gi en feirende følelse. Stikk kakeflagg tilfeldig i rettene på koldtbordet, du finner dem i de fleste REMA 1000-butikker.

Tips til barnebordet

Det er ekstra stas for barna å bli med på frokostfeiringen, og bør få et like fint bord som de voksne. Bruker du papirduk, engangsservise og lyslenker i stedet for levende lys, slipper du å bekymre deg for ketchupfingre og knuste glass.

Papirduken er både praktisk og morsom å tegne på, og holder barna underholdt under maten. Hos REMA 1000 finner du engangsbestikk i bioplast og papptallerkener uten plastbelegg for en ekstra bærekraftig feiring.

bord

Foto: Vibeke Langøren, Bengtgarden.com

7 tips til et vakkert 17. mai-bord

  1. Ha lyse, nøytrale farger i bunn. Bruk deretter mat og gjenstander for å dekorere i flaggets farger.
  2. Bruk gjennomsiktige skåler og små vaser og fyll med bær til bordet. Lekkert og godt samtidig!
  3. Lag gjerne et eget pyntet bord til barna, hvor de kan få kose seg uten bekymring for gris eller knuste tallerkener.
  4. Sørg for at bordpynten er lav nok til at gjestene ser hverandre
  5. Ikke overpynt bordet. Hold det enkelt og husk at mye god mat skal få plass til frokosten.
  6. Bruk gjerne pynt fra egen hage, som bjørkekvister og hageblomster for å gi en vårlig følelse på nasjonaldagen
  7. Det blir aldri for mye bær. Pynt med blåbær, bringebær og jordbær til både kaker og småretter.