
17. mai-frokost: 17 retter du kan servere
Finstasen er på og flagget er heist, nå er det bare å gjøre klar koldtbordet. Uansett om du er arrangør eller gjest, finner du inspirasjon til enkle retter du kan overraske med til 17. mai-frokost under.
Klassikere som eggerøre, røkelaks og spekemat er naturlige gjester til koldtbordet. Overrask gjestene ved å spe på med nye smaker, som butterdeigsvafler, minipaier og sommerfriske salater. Et variert og godt dekket koldtbord er nemlig den perfekte måten å starte feiringen på.
Tips!
17 retter du kan servere til 17. mai-frokost:
1. Eggerøre
Eggerøre er fast gjest til ethvert koldtbord, også på 17. mai.
2. Frisk salat
Salat med appelsin, fetaost og granateple er et friskt alternativ til den fete maten, som spekeskinke og pølser.
3. Potetsalat
Ferdig potetsalat er vel så bra, men lite slår en hjemmelaget variant til nasjonaldagen. Denne kan lages dagen i forveien!
4. Pai med spekeskinke
Pai er både enkelt og godt til koldtbordet, og kan varieres med dine favorittsmaker. Den er like god kald, så lag den gjerne dagen i forveien.
5. Hjemmebakt brytebrød
Overrask gjestene med rykende fersk bakst til frokost! Denne oppskriften deler du med alle rundt bordet.
6. Asparges med spekeskinke
Enkelt, raskt og godt alternativ til koldtbordet.
7. Eggemuffins
En morsom vri med egg som hele familien vil elske.
8. Melonsalat
En frisk og nydelig salat av melon! Dander med spekeskinke, tomat og fetaost pent på et fat, og server.
9. Lefserull
Lefseruller kan fylles med så mangt. Her får du en variant med spekeskinke og jarlsberg i fin symfoni.
10. Butterdeigsvafler med røket laks
En annerledes vri på vafler som er nasjonaldagen verdig.
11. Laks med oliven
En munnfull av smaker. Denne retten kan du enkelt tilberede dagen i forveien og legge klart i kjøleskapet.
12. Skagentoast
Det er noe spesielt med sjømat og 17. mai. Lag gjerne rekesalaten dagen i forveien.
13. Sandwich med kremost og røkelaks
Sandwich passer til alt, og blir raskt en favoritt på frokostbordet.
14. Rømmegrøt med spekemat
Rømmegrøt og spekeskinke er en tradisjonsrik rett til nasjonaldagen. Kan serveres både til frokost eller lunsj etter barnetoget.
15. Crostini med kremost
Urteost med sprø skinke på en sprøstekt skive er en enkel og sommerlig favoritt.
16. Minipai
Klarer du ikke bestemme deg for hva du skal fylle paien med? Lag minipaier og test deg frem med ulikt paifyll.
17. Eggesalat
Perfekt som pålegg eller en rett for seg selv til koldtbordet.
Gratulerer med dagen!
Lær mer