17. mai-frokost: 17 retter du kan servere | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Lær mer 17. mai-frokost: 17 retter du kan servere

17. mai-frokost: 17 retter du kan servere

Bobler, mat og godt selskap hører nasjonaldagen til, men det er ikke alltid like enkelt å vite hva du skal servere gjestene. Her får du 17 tips til hva du kan lage til 17. mai-frokosten.

Finstasen er på og flagget er heist, nå er det bare å gjøre klar koldtbordet. Uansett om du er arrangør eller gjest, finner du inspirasjon til enkle retter du kan overraske med til 17. mai-frokost under.

Klassikere som eggerøre, røkelaks og spekemat er naturlige gjester til koldtbordet. Overrask gjestene ved å spe på med nye smaker, som butterdeigsvafler, minipaier og sommerfriske salater. Et variert og godt dekket koldtbord er nemlig den perfekte måten å starte feiringen på.

17 retter du kan servere til 17. mai-frokost:           

1. Eggerøre

Eggerøre er fast gjest til ethvert koldtbord, også på 17. mai.

2. Frisk salat

Salat med appelsin, fetaost og granateple er et friskt alternativ til den fete maten, som spekeskinke og pølser.

3. Potetsalat

Ferdig potetsalat er vel så bra, men lite slår en hjemmelaget variant til nasjonaldagen. Denne kan lages dagen i forveien!

4. Pai med spekeskinke

Pai er både enkelt og godt til koldtbordet, og kan varieres med dine favorittsmaker. Den er like god kald, så lag den gjerne dagen i forveien.

5. Hjemmebakt brytebrød

Overrask gjestene med rykende fersk bakst til frokost! Denne oppskriften deler du med alle rundt bordet.

6. Asparges med spekeskinke

Enkelt, raskt og godt alternativ til koldtbordet.

7. Eggemuffins

En morsom vri med egg som hele familien vil elske.

8. Melonsalat

En frisk og nydelig salat av melon! Dander med spekeskinke, tomat og fetaost pent på et fat, og server.

9. Lefserull

Lefseruller kan fylles med så mangt. Her får du en variant med spekeskinke og jarlsberg i fin symfoni.

10. Butterdeigsvafler med røket laks

En annerledes vri på vafler som er nasjonaldagen verdig.

11. Laks med oliven

En munnfull av smaker. Denne retten kan du enkelt tilberede dagen i forveien og legge klart i kjøleskapet.

12. Skagentoast

Det er noe spesielt med sjømat og 17. mai. Lag gjerne rekesalaten dagen i forveien.

13. Sandwich med kremost og røkelaks

Sandwich passer til alt, og blir raskt en favoritt på frokostbordet.

14. Rømmegrøt med spekemat

Rømmegrøt og spekeskinke er en tradisjonsrik rett til nasjonaldagen. Kan serveres både til frokost eller lunsj etter barnetoget.

15. Crostini med kremost

Urteost med sprø skinke på en sprøstekt skive er en enkel og sommerlig favoritt.

16. Minipai

Klarer du ikke bestemme deg for hva du skal fylle paien med? Lag minipaier og test deg frem med ulikt paifyll.

17. Eggesalat

Perfekt som pålegg eller en rett for seg selv til koldtbordet.

Gratulerer med dagen!