«Røsti» Potetpannekake | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Pannekaker «Røsti» Potetpannekake

«Røsti» Potetpannekake

3.0 i snitt
«Røsti» Potetpannekake
Her har du en enkel og spennende potetoppskrift som både blir et lite måltid i seg selv, og kan serveres sammen med fisk eller kjøtt.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

600 gr
Mandelpotet
2 ss
hakket persille
1 ts
Salt
0.5 ts
Pepper
2 ss
smør, smeltet
8 ts
Solsikkeolje

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Skrell potetene og riv dem på det groveste på rivjernet. Ha de revne potetene i en sil og press ut potetvannet. Bland potetene med salt, pepper, hakket persille og smeltet smør.

  2. Trinn 2

    Varm en teflonstekepanne og ha i solsikkeolje. Fordel de revne potetene ut over hele pannen. Press potetmassen litt sammen til en flat pannekake. Stek den på litt over middels varme til den er brun på stekesiden.

  3. Trinn 3

    Snu røstien ved å legge en tallerken på toppen av stekepanne og snu hele pannen slik at røstien faller ned på tallerkenen så den blir lett å skyve ned i pannen for å steke videre. Stek den brun på den andre siden. Serveres i pene kakestykker