Løk Løk er en rimelig og lite prangende grønnsak. Likevel er den en helt avgjørende ingrediens i alle de store mattradisjonene. Tenk deg en italiensk tomatsaus eller en fransk beurre blanc uten løk. Det ville blitt tamme greier.
Slik får du blomstene til å holde lengst mulig Lei av blomster som henger med hodet og visner i sekundet du går inn døra? Her deler vi våre beste tips for at du skal kunne holde roser og tulipaner fine så lenge som mulig.
Lær å braisere kjøttet Ordet braisere kommer fra det franske ordet “braisèr”, som beskriver en teknikk der man først bruner råvarene for så å tilsette væske slik at de blir varmebehandlet i gryte under lokk i ovn.
Lær å steke sopp Vi spiser stadig mer sopp, og sopputvalget i butikkene har de siste årene blitt langt bedre. Men det er mange som lurer på hvordan soppen skal behandles og varmebehandles. Særlig frossen sopp er en utfordring for mange.
Slik posjerer du egg Når du posjerer, legger du en råvare i en varm væske under koketemperatur. Råvaren får en direkte og effektiv varmebehandling, men ettersom temperaturen er lavere enn ved normal koking blir den også mer skånsom. Posjering skjer ved ulike temperaturer, alt fra 50 til 70 grader, men det viktigste er at væsken ikke koker.