Sunne desserter med avokado | Tips og råd | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Lær mer Sunne desserter med avokado

Sunne desserter med avokado

Still søtsuget med en sunnere dessert. Her får du to helt rå desserter der økologisk avokado er «helten».

Sunne, rå og såkalte «bakefrie» kaker inneholder langt flere næringsstoffer enn sine tradisjonelle søsken. I tillegg er de både melkefri, glutenfri og uten tilsatt sukker. Det er desserter alle kan spise, med andre ord.

Og gjett om de kommer til å gjøre det når de smaker dem!

Merk at kaken må fryses fremfor å stekes, så ta høyde for det i tidsberegningen. Ventetiden kan du derimot fylle med favoritthobbyen uten å være redd for at kaken skal svi seg.

Her er en oppskrift på kakeklassikeren Key lime pie hvor kremost er byttet ut med avokado. Den er inspirert av kakene til Funky Fresh Foods, som også driver kakecatering og vegansk kafé med samme navn.

Vegansk Key Lime Pie til åtte rå kakemonser

Kakebunn:

3 dl mandler (bløtlagt over natten)
2 dl økologiske dadler uten stein
1 ss økologisk kokosolje
¼ ts salt

Skyll og kjør mandlene til grovt mel i en matprosessor eller en sterk blender. Tilsett dadler, kokosolje og salt, og kjør til du får en masse som blir fast når du klemmer på den. Legg bakepapir i bunnen av en springform på 20-24 cm, og trykk deigen utover.

Fyll:

3 modne, økologiske avokadoer
2 økologiske bananer
4-5 ss limesaft
3 ss kaldpresset kokosolje (smeltes i vannbad)

Del avokadoene i to, fjern steinene og skrap ut kjøttet med en skje. Bland alt i en blender til du har en kremet, jevn konsistens. Hell fyllet over kakebunnen og sett formen i fryseren i tre timer. Tine et kvarter før servering, og pynt gjerne med bær eller annet godt.

Er du blant dem som foretrekker sjokolade vil du kanskje bli glad for at det finnes en sjokolademousse som i tillegg er sunn! Denne har en fet og glatt konsistens, men inneholder uventede ingredienser som avokado og soyasaus.

Rå og sunn sjokolademousse

(2-4 personer)

2 modne økologiske avokadoer
1 økologisk banan
1 ss agavesirup eller flytende akasiehonning
4 ss kakaopulver (helst rått)
2 ss kaldpresset kokosolje
1 ts soyasaus
1 ts økologisk vaniljepulver
1 klype havsalt

Ha alle ingrediensene i en blender og kjør til du har en jevn, kremet masse. Smak til med mer agavesirup eller honning ved behov. Hell blandingen i serveringsglass eller små boller, og la dem stå en halvtime i kjøleskap før servering. Pynt med bær eller blomster.