Dette er forskjellen på laks og ørret | Tips og råd | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Lær mer Dette er forskjellen på laks og ørret

Dette er forskjellen på laks og ørret

Liker du laks vil du elske ørret. Ørretfileten har alle de gode egenskapene til laksen, og noen til, med delikat farge og en ren og saftig smak.

Ørretfilet passer til alt som du vanligvis bruker laks til. Perfekt å spise rå, rosa, kokt, bakt eller stekt. Men det finnes også noen forskjeller på de to fiskesortene.

Ørret har mindre fett:

  • Ørreten er litt magrere og har derfor en noe mildere smak. Ørret har 10% fett i spiselig del mens Laks har 16%.

Ørret har finere muskelfibre:

  • Ørret er noe mindre ved slakting enn laks. Det gir ørreten et fortrinn når det kommer til fibrene. Den oppleves mer spenstig i rå tilstand, men allikevel mørere, både rå og tilberedt. Ørreten har genetisk finere muskelfiber enn laks, noe som gjør den veldig mør i kjøttet. (Kilde: Godfisk/sjømatrådet).

Ørret utvikler mindre “fiskesmak”:

  • Fettet er med på å gi fisken smak. Jo nærmere utløpsdato man kommer jo mer ”marin” smak utvikles. Laksen utvikler noe mer av denne marine smaken enn ørret. Hvis du har barn som er skeptisk til “fiskesmak” kan ørret være et supert alternativ!

Det er med andre ord ikke noe i veien for å prøve ut ørret i de tradisjonelle lakseoppskriftene. Her er våre mest populære retter med laks, de kan også prøves ut med ørret.

Topp ti retter med laks og ørret: