Ingen mikroplast i produkter merket REMA 1000 | Tips og råd | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Lær mer Ingen mikroplast i produkter merket REMA 1000

Ingen mikroplast i produkter merket REMA 1000

I 2018 lanserte vi bomullspinner uten plast. Det betyr at du nå kan handle mikroplastfritt når du velger produkter merket REMA 1000.

Visste du at forskere spår at det innen 2050 vil være mer plast enn fisk i havet?

En av kildene til denne plasten er mikroplast, som blant annet stammer fra produkter som tannkrem, hygiene- og vaskeprodukter. I lengre tid har det vært normalt å tilsette små plastartikler i slike produkter for å fremme produktets funksjon.

Dessverre er det vanskelig å unngå at slike partikler havner i havet når det skylles ut i sluket. Dette ønsket REMA 1000 å gjøre noe med, og fjernet enkelt og greit mikroplast fra alle egne produkter.

Bomullspinner med pappkjerne

Våren 2018 lanserte vi bomullspinner med pappkjerne, det siste steget i å gjøre alle våre produkter i egen merkevare mikroplastfritt.

Bomullspinnene er økologisk produsert og barer miljømerket Svanen. Selv om produktet ikke lenger inneholder plast anbefaler vi å kaste pinnene i søpla fremfor toalettet eller naturen.

Våre bomullspinner er laget med økologisk bomull, er svanemerket og er helt fri for plast.

LES OGSÅ: REMA 1000 reduserer nesten 500 tonn plast i 2018

Mål om å kutte 1500 tonn plast

Plastforsøpling er et av de største miljøproblemene verden står overfor. Derfor er det viktig for oss i REMA 1000 å bidra ved å gjøre gode valg hva gjelder plast og emballasje. Innen utgangen av 2020 skal vi kutte med 37 prosent plast. Bare i 2018 kom vi i mål med å fjerne over 500 tonn fra egne produkter.

Dette er et av mange tiltak vi gjør for å redusere unødig bruk av plast. Vi starter som alltid med oss selv, men vi jobber og tett med leverandørene for at vi sammen kan gå fremover i riktig retning.