Rema.no Lær mer Ingen mikroplast i produkter merket REMA 1000

Ingen mikroplast i produkter merket REMA 1000

I 2018 lanserte vi bomullspinner uten plast. Det betyr at du nå kan handle mikroplastfritt når du velger produkter merket REMA 1000.

Visste du at forskere spår at det innen 2050 vil være mer plast enn fisk i havet?

En av kildene til denne plasten er mikroplast, som blant annet stammer fra produkter som tannkrem, hygiene- og vaskeprodukter, der det i lang tid har vært normalt å tilsette små plastpartikler for å fremme produktets funksjon.

Velg bomullspinner med pappkjerne

Dessverre er det vanskelig å unngå at slike partikler havner i havet når det skylles ut i sluket hjemme hos hver og en av oss. REMA 1000 ønsker å være med å bekjempe dette, derfor inneholder ingen av våre egne produkter mikroplast.

Våren 2018 lanserte vi bomullspinner med pappkjerne, det siste steget i å gjøre alle våre produkter i egen merkevare mikroplastfritt.

Våre bomullspinner er laget med økologisk bomull, er svanemerket og er helt fri for plast.

LES OGSÅ: REMA 1000 reduserer nesten 500 tonn plast i 2018

Vi starter som alltid med oss selv, men vi jobber og tett med leverandørene for at vi sammen kan gå fremover i riktig retning. Til alle våre leverandører stiller vi krav for å få lov å selge varer i våre butikkhyller.

Områder som holdninger til plast, bærekraftig produksjon, dyrevelferd og palmeolje er noen av kriteriene som veier tyngst.