Bli kjent med krabbe fra Hitra | Tips og råd | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Lær mer Bli kjent med krabbe fra Hitra

Bli kjent med krabbe fra Hitra

Krabben du finner hos REMA 1000 kommer fra Hitra og leveres av HitraMat. Det er kort vei fra fangst til butikk, noe som gir deg et av de fersk krabbe til laveste pris

For Ørjan Johannessen er krabbe forbundet med barndommen i Bekkjarvik. Om høsten satte han ut teiner sammen med faren og broren – om sommeren lyste de etter krabbe på nattestid. Krabbe var populær mat blant både store og små. Stort sett ble krabbene tilberedt og spist på aller enkleste måte: De ble kokt i sjøvann og spist lune med lyst brød og majones.

Se alle våre oppskrifter med krabbe her.

Siden den gang har Ørjan utviklet krabberepertoaret betraktelig og servert en mengde ulike krabberetter til gjestene i Bekkjarvik Gjestgiveri, som skagensalat, pepperkrabbe og krabbesuppe. Han liker godt å bruke krabbekjøtt i asiatiskinspirerte retter. Krabbens særegne sødme passer perfekt med de syrlige, friske og salte smakene fra det asiatiske kjøkkenet, mener Ørjan.

WP_artikkel_140623-HitraPortrett_096_JF

Krabbefisker Ørjan sjekker kvaliteten på dagens fangst.

Etter å ha fisket mye krabbe i liten skala gjennom oppveksten, gledet Ørjan seg til å bli med Ole Melvin Bakken på seriøs krabbefiske på Hitra. Her fikk han se hvordan Ole Melvin på egen hånd kunne håndtere 15 ulike lenker som hver besto av 15 teiner.

Ørjan lot seg imponere:

– Mens vi dro opp én og én teine for hånd, skjer alt her maskinelt og systematisk. Ole Melvin bruker under to minutter på hver teine, og da skal han både rense den, sortere ut de som er for små, sortere hun- og hankrabber for seg og i tillegg sette inn agn og klargjøre for ny fangst.

Les også: Slik renser du krabbe.

Fordi hunkrabben vanligvis inneholder rogn, er hunkrabben mer ettertraktet enn hankrabben. Mens hunkrabben kokes hel, tas klørne av hankrabben og kokes for seg. Og selv en så erfaren krabbekoker som Ørjan, mener at Hitra-krabben blir «veldig fint kokt».